Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

Την Κριστίν Λαγκάρντ ερευνά σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων,  η γαλλική δικαιοσύνη για αμέλεια σε μια υπόθεση πολιτικής διαφθοράς που χρονολογείται από το 2008, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.


Ο δικηγόρος Ιβ Ρεπικέ δήλωσε προς το Ρόιτερς ότι η Λαγκάρντ, η οποία αυτή την εβδομάδα απάντησε σε ερωτήσεις δικαστικών στο Παρίσι για τέταρτη φορά υπό το καθεστώς της μάρτυρος στην υπόθεση αυτή, υποστήριξε πως η κίνηση των δικαστών είναι αβάσιμη.
Η έρευνα σχετίζεται με κατηγορίες ότι ο μεγιστάνας Μπερνάρ Ταπί, ένας υποστηρικτής του συντηρητικού πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί, έλαβε χωρίς να πρέπει 403 εκατ. ευρώ από μια διαιτησία για τη διευθέτηση της διένεξης με την τότε κρατική τράπεζα Κρεντί Λιονέ, η οποία έχει σήμερα κλείσει, σχετικά με την πώληση της εταιρείας αθλητικών ειδών Adidas.


Στην έρευνα εμπλέκονται ήδη μέλη της κυβέρνησης του Σαρκοζί και ο διευθύνων σύμβουλος της France Telecom Στεφάν Ρισάρ, ο οποίος ήταν συνεργάτης της Λαγκάρντ όταν εκείνη ήταν υπουργός Οικονομικών του Σαρκοζί.
Σε προηγούμενη ανάκρισή της, η Λαγκάρντ είχε κατηγορήσει τον Ρισάρ ότι χρησιμοποίησε την προτυπωμένη υπογραφή της για να υπογράψει ένα έγγραφο που διευκόλυνε την πληρωμή, έχει γίνει γνωστό από γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Εντούτοις ο Ρισάρ έχει δηλώσει πως η Λαγκάρντ είχε ενημερωθεί πλήρως για την υπόθεση.
Ερευνητές προσπαθούν να καθορίσουν αν οι πολιτικές διασυνδέσεις του Ταπί έπαιξαν κάποιο ρόλο στην απόφαση της κυβέρνησης να υπάρξει προσφυγή σε διαιτησία, από την οποία ο επιχειρηματίας κέρδισε ένα τεράστιο ποσό (403 εκατ. ευρώ).

IMAGE Εκδήλωση του Συντονισμού στη Λευκάδα
Δευτέρα 6 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Z-BAR στη Λευκάδα. >>>>>>
IMAGE
Εκδήλωση της ΚΚ-ΕΑ στα Ιωάννινα
Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 8 μ.μ.   στην αυλή του Say Yes (Μιχαήλ Αγγέλου 49 & Δόσιου γωνία, κάτω από τον ΟΑΕΔ) >>>>>>
IMAGE Ο μεγάλος... περίδρομος
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. “Μεγάλος περίπατος” ονομάστηκε μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Εμπνευστής του ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ