Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

Μπαράζ εργατικών ατυχημάτων σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα της «ανάπτυξης».

Σύμφωνα με όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες  μέρες έχουν καταγραφεί 7 εργατικά ατυχήματα από τα οποία τα 3 ήταν θανατηφόρα!

Συγκεκριμένα χθες Τρίτη 26/8 τέσσερις εργάτες σε οινοποιείο στο Ηράκλειο υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα καθώς έπεσε πάνω τους καυστική ποτάσα! Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Παλιανής Ηρακλείου. Τα τέσσερα άτομα, ηλικίας 29, 40, 41 και 46 χρονών, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Δύο από αυτούς φέρονται ως σοβαρότερα τραυματισμένοι με εγκαύματα σε όλο τους το σώμα και νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου.
Τα περιστατικό αυτό έρχεται να συμπληρώσει τη λίστα των εργατικών ατυχημάτων και συγκεκριμένα λίγες μέρες μετά το θάνατο τριών εργατών σε Μεγαλόπολη, Πειραιά και Ηράκλειο.

Τα θανατηφόρα περιστατικά

Τη Δευτέρα 18/8/ ο 42χρονος Θανάσης Αναστόπουλος από τα Περιβόλια Μεγαλόπολης, υπέστη ηλεκτροπληξία την ώρα που εργαζόταν στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Ψαθί, και ενώ προσπαθούσε να αποκαταστήσει μία βλάβη σε εκσκαφέα. Ο εργάτης κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα 6KV.
Ο άτυχος 42χρονος υπέστη ακαριαίο θάνατο και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να κατεβάσει το άψυχο σώμα του από το ύψους 30 μέτρων σκαπτικό μηχάνημα.
Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δεύτερα 25/08 στον Πειραιά, 42 χρονος ναυτικός Δ. Γαλανός ώς μέλος του πληρώματος στο ρυμουλκό "Μέγας Αλέξανδρος", τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια πρόσδεσης ναυαγίου στο ρυμουλκό στο αγκυροβόλιο του Πειραια.
Την ίδια μέρα, ένας ακόμη εργάτης σε οικοδομή στις Μοίρες Ηρακλείου χτυπήθηκε από ηλεκτροφόρο καλώδιο, με τους γιατρούς που τον παρέλαβαν να διαπιστώνουν απλώς τον θάνατό του.

IMAGE Προσυγκέντρωση του Συντονισμού
Ο Συντονισμός δράσης και διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων, συμμετέχει στη μεγάλη πορεία της Αθήνας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Προσυγκέντρωση στις 15.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ

IMAGE Σα να μην πέρασε μια μέρα
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Νοέμβρης 1973. Οι πρυτανικές αρχές καλούν τα «όργανα της τάξεως» να επέμβουν και να αποκαταστήσουν την τάξη που διασαλεύτηκε εξαιτίας της κατάληψης του ΕΜΠ από φοιτητές. Αστυνομία, αρχικά, και στρατός, στη συνέχεια,... >>>>>>