Εργατικός Αγώνας

Μπαράζ εργατικών ατυχημάτων στην Ελλάδα της «ανάπτυξης»

Μπαράζ εργατικών ατυχημάτων σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα της «ανάπτυξης».

Σύμφωνα με όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες  μέρες έχουν καταγραφεί 7 εργατικά ατυχήματα από τα οποία τα 3 ήταν θανατηφόρα!

Συγκεκριμένα χθες Τρίτη 26/8 τέσσερις εργάτες σε οινοποιείο στο Ηράκλειο υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα καθώς έπεσε πάνω τους καυστική ποτάσα! Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Παλιανής Ηρακλείου. Τα τέσσερα άτομα, ηλικίας 29, 40, 41 και 46 χρονών, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Δύο από αυτούς φέρονται ως σοβαρότερα τραυματισμένοι με εγκαύματα σε όλο τους το σώμα και νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου.
Τα περιστατικό αυτό έρχεται να συμπληρώσει τη λίστα των εργατικών ατυχημάτων και συγκεκριμένα λίγες μέρες μετά το θάνατο τριών εργατών σε Μεγαλόπολη, Πειραιά και Ηράκλειο.

Τα θανατηφόρα περιστατικά

Τη Δευτέρα 18/8/ ο 42χρονος Θανάσης Αναστόπουλος από τα Περιβόλια Μεγαλόπολης, υπέστη ηλεκτροπληξία την ώρα που εργαζόταν στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Ψαθί, και ενώ προσπαθούσε να αποκαταστήσει μία βλάβη σε εκσκαφέα. Ο εργάτης κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα 6KV.
Ο άτυχος 42χρονος υπέστη ακαριαίο θάνατο και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να κατεβάσει το άψυχο σώμα του από το ύψους 30 μέτρων σκαπτικό μηχάνημα.
Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δεύτερα 25/08 στον Πειραιά, 42 χρονος ναυτικός Δ. Γαλανός ώς μέλος του πληρώματος στο ρυμουλκό “Μέγας Αλέξανδρος”, τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια πρόσδεσης ναυαγίου στο ρυμουλκό στο αγκυροβόλιο του Πειραια.
Την ίδια μέρα, ένας ακόμη εργάτης σε οικοδομή στις Μοίρες Ηρακλείου χτυπήθηκε από ηλεκτροφόρο καλώδιο, με τους γιατρούς που τον παρέλαβαν να διαπιστώνουν απλώς τον θάνατό του.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας