Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Ακραίες καταστάσεις εργασιακού μεσαίωνα, διαπιστώνεται στα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας iatropedia.gr, στα Νοσοκομεία της χώρας τα οποία βρίσκονται υπό κατάρρευση, δεν γίνονται κανονικές πλεον προκηρύξεις για πρόσληψη προσωπικού, αλλά εφαρμόζεται η νέα μόδα της ενοικίασης εργαζομένων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για την λειτουργία των νέων χειρουργείων θα προσληφθούν νοσηλευτές με σύμβαση μόνο 7 μηνών. Όπως συμπεραίνεται οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι μιας χρήσης θα προσληφθούν ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία των χειρουργείων και μετά από επτά μήνες θα απολυθούν, με αποτέλεσμα τα χειρουργεία να μείνουν στον αέρα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό Ηλίας Σιώρας «Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχει εξαγγελθεί για τον Ευαγγελισμό η πρόσληψη 22 νοσηλευτών (17 ΤΕ και 5 ΠΕ) με επτάμηνη σύμβαση, κάτι που επιβεβαίωσε η διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ., και οι οποίοι θα καλύψουν τις επιπλέον ανάγκες των νέων χειρουργείων. Επίσης είναι γνωστό ότι η χρηματοδότηση των συμβασιούχων θα γίνει με κονδύλια ΕΣΠΑ και θα είναι του τύπου των γνωστών 5μηνων συμβάσεων μέσω ΜΗΚΥΟ που πολλοί χαρακτήρισαν ως δουλεμπόριο»
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα η περίπτωση του Ευαγγελισμού δεν είναι η μοναδική καθώς αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν υπάρξει και σε άλλα Νοσοκομεία.
Στο Λαϊκό Νοσοκομείο προσλήφθηκαν 4 διοικητικοί υπάλληλοι με 4 μήνη σύμβαση μέσω της διαδικασίας των μικροπρομηθειών. Αυτό που μπορεί να καταλάβει ο καθένας είναι ότι τα περιστατικά αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν την κατάρρευση του συστήματος υγείας το οποίο βρίσκεται στα όρια του, αλλά και το γεγονός ότι τα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα λειτουργούν πλέον με την σφραγίδα του δημοσίου...

IMAGE Ντροπή για τη χώρα όπου η δικαιοσύνη είναι παιχνίδι!
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Οι μπούρδες περί της «τυφλής δικαιοσύνης» πάντα μου προξενούσαν αφόρητα χάχανα. Όχι όμως σήμερα. Σήμερα μαζί με εκατομμύρια συνέλληνες νοιώθω οργή παρακολουθώντας την ξεφτίλα αυτού που ονομάζεται αστική «δικαιοσύνη».... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ