Εργατικός Αγώνας

ΗΠΑ: Διαδηλώσεις σε αλυσίδες fast food σε 150 πόλεις

Αύξηση στα μεροκάματα και ελευθερία να δημιουργήσουν σωματείο χωρίς αντίποινα είναι τα αιτήματα των εργαζομένων σε καταστήματα fast food στις ΗΠΑ, όπου προχώρησαν σε μαζικές διαδηλώσεις σε 150 πόλεις.

Πιο συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι των πολυεθνικών εταιριών McDonald ‘s, Burger King, και Wendy και άλλων επιχειρήσεων fast food ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους με καθιστική διαμαρτία ζητώντας αύξηση του μεροκάματου κατά 15 δολάρια και το δικαίωμα να σχηματίσουν ένωση εργαζομένων χωρίς να υποστούν αντίποινα. Αυτήν τη στιγμή ο τρέχων κατώτατος μισθός κυμαίνεται ανάλογα με την κάθε Πολιτεία από 7,50 δολάρια την ώρα έως περίπου 11 δολάρια την ώρα.
Οι διαδηλωτές στην Νέα Υόρκη Στη Νέα Υόρκη, ενώθηκαν με εκατοντάδες υποστηρικτές τους σε πορεία μέσα από την Times Square όπου έκαναν καθιστική διαμαρτυρία κοντά σε ένα μεγάλο κατάστημα McDonald’s.
Την ίδια στιγμή 52 εργαζόμενοι στο Ντιτρόιτ και 21 στη Νέα Υόρκη συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας. Συλλήψεις έγιναν επίσης στο Σικάγο και σε άλλες πόλεις.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας