Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Αύξηση στα μεροκάματα και ελευθερία να δημιουργήσουν σωματείο χωρίς αντίποινα είναι τα αιτήματα των εργαζομένων σε καταστήματα fast food στις ΗΠΑ, όπου προχώρησαν σε μαζικές διαδηλώσεις σε 150 πόλεις.

Πιο συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι των πολυεθνικών εταιριών McDonald 's, Burger King, και Wendy και άλλων επιχειρήσεων fast food ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους με καθιστική διαμαρτία ζητώντας αύξηση του μεροκάματου κατά 15 δολάρια και το δικαίωμα να σχηματίσουν ένωση εργαζομένων χωρίς να υποστούν αντίποινα. Αυτήν τη στιγμή ο τρέχων κατώτατος μισθός κυμαίνεται ανάλογα με την κάθε Πολιτεία από 7,50 δολάρια την ώρα έως περίπου 11 δολάρια την ώρα.
Οι διαδηλωτές στην Νέα Υόρκη Στη Νέα Υόρκη, ενώθηκαν με εκατοντάδες υποστηρικτές τους σε πορεία μέσα από την Times Square όπου έκαναν καθιστική διαμαρτυρία κοντά σε ένα μεγάλο κατάστημα McDonald's.
Την ίδια στιγμή 52 εργαζόμενοι στο Ντιτρόιτ και 21 στη Νέα Υόρκη συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας. Συλλήψεις έγιναν επίσης στο Σικάγο και σε άλλες πόλεις.

IMAGE Σα να μην πέρασε μια μέρα
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Νοέμβρης 1973. Οι πρυτανικές αρχές καλούν τα «όργανα της τάξεως» να επέμβουν και να αποκαταστήσουν την τάξη που διασαλεύτηκε εξαιτίας της κατάληψης του ΕΜΠ από φοιτητές. Αστυνομία, αρχικά, και στρατός, στη συνέχεια,... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ