Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Προειδοποίηση προς την ΕΕ έστειλε το Υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας σήμερα με αφορμή τις νέες κυρώσεις που έχουν προγραμματίσει οι Βρυξέλλες προς την Ρωσία.

Η απάντηση της Ρωσίας ήταν άμεση δηλώνοντας πως θα ύπαρξη αντίδραση εάν και εφόσον η ΕΕ προχωρήσει σε νέες κυρώσεις
Είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις της ΕΕ αργά το βράδυ της Παρασκευής σύμφωνα με τις οποίες οι κυρώσεις από την ΕΕ θα ανασταλούν μόνο σε περίπτωση που η Μόσχα αποσύρει τα στρατεύματα από την Ουκρανία και τηρήσει την εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών ανταρτών στις ανατολικές επαρχίες.
Οι νέες κυρώσεις περιλαμβάνουν έναν διευρυμένο κατάλογο περίπου 20 ακόμη αξιωματούχων της Ρωσίας και της ανατολικής Ουκρανίας στους οποίους επιβάλλεται απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ και πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων, επεσήμαναν οι διπλωμάτες.
Η απάντηση στις ανακοινώσεις της ΕΕ ήταν άμεση από πλευρά του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας το οποίο σήμερα τόνισε ότι «Εάν εφαρμοστούν (οι νέες κυρώσεις) φυσικά θα υπάρξει αντίδραση από την πλευρά μας»

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ

IMAGE Σα να μην πέρασε μια μέρα
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Νοέμβρης 1973. Οι πρυτανικές αρχές καλούν τα «όργανα της τάξεως» να επέμβουν και να αποκαταστήσουν την τάξη που διασαλεύτηκε εξαιτίας της κατάληψης του ΕΜΠ από φοιτητές. Αστυνομία, αρχικά, και στρατός, στη συνέχεια,... >>>>>>