20/10/2021

Αποστομωτική απάντηση στην Αννα Παναγιωταρέα από τις ανηψιές του Χαρίλαου Φλωράκη

Αποστομωτική απάντηση, στους ισχυρισμούς της Αννας Παναγιωταρέα για να απομνημονεύματα του Χαρίλαου Φλωράκη, δίνουν με επιστολή τους προς την ΕΣΗΕΑ,  οι ανηψιές του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ. Η επιστολή αφορά στους ισχυρισμούς που περλαμβάνει η αγωγή της Α. Παναγιωταρέα κατά της αρχαιολόγου Δέσποινας Κουτσούμπα και συγκεκριμένα στο ότι ο Χαρίλαος Φλωράκης της εμπιστεύτηκε τα απομηνονεύατα του. «Σας βεβαιώνουμε, ότι αυτό δεν είναι αληθές…», αναφέρουν στην επιστολή τους οι κυρίες Στέλλα και Αργυρώ Βαμβακάρη και τονίζουν ότι ο Χ.Φ «είχε εκφράσει την βαθιά του δυσαρέσκεια για την πρωτοβουλία της κας Παναγιωταρέα να εκδώσει, χωρίς την έγκρισή του, βιβλίο με περιεχόμενο τις συνομιλίες τους ως βιογραφικό του»!

Η επιστολή των δύο ανηψιών του Χαρίλαου Φλωράκη έχει ως εξής:

Αθήνα, 30 Απριλίου 2015

Προς : την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, κα Μαρία Αντωνιάδου

Κοιν. Προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Από : Στέλλα Ε. Βαμβακάρη-Παπανικολάου, Αργυρώ Ε. Βαμβακάρη

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Με αυτή την επιστολή εκφράζουμε την έκπληξη που νοιώσαμε με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ σχετικά με την υπόθεση αγωγής της κας Παναγιωταρέα κατά της αρχαιολόγου κας Κουτσούμπα. Στο κείμενο της αγωγής επικαλείται ότι ασχολήθηκε με τα απομνημονεύματα του θείου μας Χαρίλαου Φλωράκη παρουσιάζοντας το θέμα αυτό ως απόδειξη αξίας του συγγραφικού της έργου. Σας διαβεβαιώνουμε, ότι αυτό δεν είναι αληθές έξ όσων γνωρίζουμε, ως μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος. Ο Χαρίλαος Φλωράκης ουδέποτε συναίνεσε στην συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου.

Για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και λόγω σεβασμού στην μνήμη του, σας γνωστοποιούμε βάσει ιδίων ισχυρισμών του, ότι η κα Παναγιωταρέα τον είχε προσεγγίσει για να συγκεντρώσει προσωπικά του στοιχεία ώστε να τα αξιοποιήσει μέσα στο πλαίσιο μιας σειράς ντοκυμαντέρ που θα συμπεριελάμβανε τις προσωπικές διαδρομές και άλλων σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων της χώρας. Οι συνομιλίες αυτές θα αποτελούσαν το βασικό υλικό για το τελικό τηλεοπτικό γύρισμα. Την συγκεκριμένη σειρά θα την παρουσίαζε στην ΕΡΤ. Όμως η έκπληξή του ήταν δυσάρεστη όταν πληροφορήθηκε ότι τα στοιχεία αυτά κυκλοφόρησαν σε βιβλίο βιογραφικού περιεχομένου.

Είναι ήδη γνωστό άλλωστε, ότι ο Χαρίλαος Φλωράκης είχε ήδη αναθέσει την συγγραφή των απομνημονευμάτων του στον δημοσιογράφο κο Χρήστο Θεοχαράτο στον οποίο είχε εκχωρήσει υλικό και αφιερώσει πολλές ώρες συζήτησης . Το έργο αποτελούμενο από 2 τόμους εκδόθηκε το 2003 από την Τυποεκδοτική Α.Ε. Οφείλουμε επίσης να σας πληροφορήσουμε ότι ό θείος μας είχε εκφράσει την βαθιά του δυσαρέσκεια για την πρωτοβουλία της κας Παναγιωταρέα να εκδώσει, χωρίς την έγκρισή του, βιβλίο με περιεχόμενο τις συνομιλίες τους ως βιογραφικό του.

Με εκτίμηση

Οι κόρες της αδελφής του Σοφίας

Στέλλα Ε. Βαμβακάρη – Παπανικολάου και Αργυρώ Ε. Βαμβακάρη

 

Πηγή: Ημεροδρόμος

IMAGE Βαδίζοντας επί των θρανίων
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Στην οδό Νικολάου Τρυπιά και Εφέσου στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε ένα περιστατικό, που κάποιους αρμόδιους, θα έπρεπε να τους κάνει να δηλώσουν παραίτηση ή, έστω, να πουν ένα συγγνώμη. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ