Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

Παιδεία

Ανακοίνωση της Επιτροπής Παιδείας της Κίνησης Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας.

«Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται» λέει ο σοφός λαός. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ θέλησε να αξιοποιήσει την τωρινή «αναμπουμπούλα» της πανδημίας για να περάσει τα πιο αντιδραστικά σχέδια της για την εκπαίδευση.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Επιτροπής Εκπαιδευτικών του Συντονισμού Κομμουνιστικών Δυνάμεων για το Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Το ν/σ που κατέθεσε η κυβέρνηση με πανδημία, κλειστά σχολεία και μέσα στο Πάσχα αποτελεί μια ενέργεια προκλητική για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για τη νεολαία. Δείχνει το ηθικό και πολιτικό ανάστημα των «αρίστων» της ΝΔ.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Επιτροπής Παιδείας της Κίνησης Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας.

Η πανδημία του Covid-19 κατέδειξε με εμφαντικό τρόπο της μεγάλες ανεπάρκειες του εκπαιδευτικού συστήματος που έχει δομηθεί στην αγοραία λογική του κέρδους και της ανταποδοτικότητας.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Επιτροπής Εκπαιδευτικών του Συντονισμού Διαλόγου και Δράσης Κομμουνιστικών Δυνάμεων.

Το κλείσιμο των σχολείων στις 11 Μαρτίου, λόγω πανδημίας, συνοδεύτηκε από τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας ότι ταυτόχρονα με την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» θα ξεκινούσαν εντατικές προσπάθειες για να στηθούν διαδικασίες τηλεκπαίδευσης για τα παιδιά που θα μένουν στο σπίτι. Στη βάση αυτή το υπουργείο υιοθέτησε μια πλατφόρμα για σύγχρονη τηλεκπαίδευση με δυνατότητα συνομιλίας με εικόνα και ήχο ενώ ταυτόχρονα κάλεσε γονείς και μαθητές να μπουν σε δύο πλατφόρμες ασύγχρονης εκπαίδευσης όπου οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μοιράζονται αρχεία μαζί τους.

Περισσότερα...

Γράφει ο Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Αναρωτιέστε, ορισμένοι φίλοι αναγνώστες, πώς το εκπαιδευτικό “μας” σύστημα «τιμά» τον απαράμιλλο αντιφασιστικό-εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΠΟΝ; (Φιλολογικό, κατά την τεχνική των άστοχων ερωτημάτων του δημοτικού τραγουδιού, ή απλώς ρητορικό το ερώτημα για τους φίλους αυτής της ιστοσελίδας. Ας του δώσουμε όμως μιαν απάντηση, για λόγους γενικότερου ενδιαφέροντος).

Περισσότερα...

IMAGE Εκδήλωση του Συντονισμού στη Λευκάδα
Δευτέρα 6 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Z-BAR στη Λευκάδα. >>>>>>
IMAGE
Εκδήλωση της ΚΚ-ΕΑ στα Ιωάννινα
Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 8 μ.μ.   στην αυλή του Say Yes (Μιχαήλ Αγγέλου 49 & Δόσιου γωνία, κάτω από τον ΟΑΕΔ) >>>>>>
IMAGE Ο μεγάλος... περίδρομος
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. “Μεγάλος περίπατος” ονομάστηκε μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Εμπνευστής του ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ