Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Παιδεία

Ανακοίνωση της Επιτροπής Εκπαιδευτικών του Συντονισμού Κομμουνιστικών Δυνάμεων. 

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήρθε να επιβεβαιώσει δύο διαπιστώσεις που ενδέχεται να μην έγιναν ξεκάθαρες από το πρώτο: α) Ότι τα δημόσια αγαθά της υγείας, της παιδείας, της προστασίας των αδυνάμων, των μεταφορών, είναι συρρικνωμένα και απαξιωμένα μετά από δεκαετίες νεοφιλελευθερισμού και μετά τη μνημονιακή κατεδάφιση και β) ότι δεν πρόκειται απλά για πολιτική ανικανότητα της κυβέρνησης, αλλά για μια συνειδητή και ανοιχτά αντιλαϊκή πολιτική.  

Περισσότερα...

Στεκόμουν πάνω σ΄ ένα λόφο κι είδα το Παλιό να πλησιάζει,
μα ερχόταν σα Νέο.
Σέρνονταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί

και βρωμούσε νέες μυρουδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει.
Η πέτρα που πέρασε κατρακυλώντας ήταν η νεότερη εφεύρεση
και τα ουρλιαχτά από τους γορίλες που βαράγανε τα στήθια τους

συνθέτανε την πιο μοντέρνα μουσική.
Παντού μπορούσες να δεις τάφους ανοιχτούς που χάσκανε άδειοι

καθώς το Νέο πλησίαζε την πρωτεύουσα.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Επιτροπής Παιδείας της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας.

Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία. Η φετινή χρονιά έχει την ιδιομορφία να ξεκινά εν μέσω πανδημίας. Θα περίμενε κανείς πως η εμπειρία του προηγούμενου χειμώνα θα αποτελούσε οδηγό για ένα οργανωμένο και αποτελεσματικό σχέδιο λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Αντί γι’ αυτό, καθημερινά ακούγονται εξαγγελίες που η μια αντικρούει ή τροποποιεί την προηγούμενη, παρατηρείται ασυνεννοησία στελεχών της κυβέρνησης και εμμονή της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας σε πρακτικές που υπηρετούν το νεοφιλελεύθερο μοντέλο αδιαφορώντας για την ουσία της εκπαίδευσης, την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων και την ομαλή και ασφαλή διενέργεια μαθημάτων.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Επιτροπής Παιδείας της Κίνησης Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας.

«Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται» λέει ο σοφός λαός. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ θέλησε να αξιοποιήσει την τωρινή «αναμπουμπούλα» της πανδημίας για να περάσει τα πιο αντιδραστικά σχέδια της για την εκπαίδευση.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Επιτροπής Εκπαιδευτικών του Συντονισμού Κομμουνιστικών Δυνάμεων για το Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Το ν/σ που κατέθεσε η κυβέρνηση με πανδημία, κλειστά σχολεία και μέσα στο Πάσχα αποτελεί μια ενέργεια προκλητική για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για τη νεολαία. Δείχνει το ηθικό και πολιτικό ανάστημα των «αρίστων» της ΝΔ.

Περισσότερα...

IMAGE Κυριάκο και Μιχάλη σας ευχαριστώ για την προσφορά σας στο κίνημα!
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020
Γράφει ο Αμετανόητος. Όσο κι αν ακουστεί οξύμωρο, δεν συμμερίζομαι ούτε στο ελάχιστο τις αντιδράσεις οργής απέναντι στην ΕΛΑΣ, τον υπουργό του νόμου και της τάξης και τον πρωθυπουργό της χώρας. Αντίθετα από τους περισσότερους από σας, εγώ θέλω... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ