Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

Πολιτική

Γράφει ο Βασίλης Καλαματιανός.

Ερωτήματα προκαλεί τόσο η σπουδή όσο και το περιεχόμενο του νομοσχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ για την ψήφο των αποδήμων. Τα ερωτήματα πληθαίνουν από την κατά βάση σύμφωνη τοποθέτηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης -και του ΚΚΕ- παρότι προβάλλουν επί μέρους αντιρρήσεις και προτάσεις.

Περισσότερα...

5.000 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για τον γιορτασμό των 46χρονων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Αθήνα. Το σύνολο των μέσων ενημέρωσης αναλίσκεται σε πολύωρες εκπομπές προφανώς καθοδηγημένα για να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα. Ελικόπτερα, drones, οχύρωση των πανεπιστημιακών σχολών από την αστυνομία, «φρούριο η Αθήνα» μάς ενημερώνουν τα κανάλια.

Περισσότερα...

Γράφει ο Παναγιώτης Ζαβουδάκης.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η συσσώρευση προσφύγων μέσα στην ελληνική επικράτεια είναι μια εν δυνάμει βόμβα της οποίας το φυτίλι έχει ήδη πάρει φωτιά. Η κατάσταση διαρκώς οξύνεται και καθημερινά μπολιάζει τμήματα της εργατικής τάξης με το δηλητήριο του τυφλού ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Περισσότερα...

Την Τετάρτη 13/11 στις 6.30 μ.μ. στη Νομική.

Ο Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων καλεί σε συνελεύσεις σε πόλεις της χώρας, όπου θα συζητηθούν η Πολιτική Πρόταση των συλλογικοτήτων που τον έχουν συγκροτήσει (ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, ΑΡΑΝ, ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ – ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ Γ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ), το προσωρινό πλαίσιο κοινής λειτουργίας και η ανάδειξη Συντονιστικών, στην προοπτική μιας Πανελλαδικής Διαδικασίας στα τέλη Μάη 2020.

Περισσότερα...

Η Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης επέβαλλε το εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 Ευρώ (!), στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό και στην περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» με πρόσχημα 1 αφίσα και  2 πανό στις Σέρρες!!!.

Περισσότερα...

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ

IMAGE Σα να μην πέρασε μια μέρα
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Νοέμβρης 1973. Οι πρυτανικές αρχές καλούν τα «όργανα της τάξεως» να επέμβουν και να αποκαταστήσουν την τάξη που διασαλεύτηκε εξαιτίας της κατάληψης του ΕΜΠ από φοιτητές. Αστυνομία, αρχικά, και στρατός, στη συνέχεια,... >>>>>>