Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Πολιτική

Του Βασίλη Καλαματιανού.

Περισσότερο από έναν μήνα, 33 μέρες για την ακρίβεια, το Oruç Reis «οργώνει» την ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου στην ανατολική Μεσόγειο κάνοντας έρευνα με πλήρη ανάπτυξη των συστημάτων του.

Περισσότερα...

Του Βασίλη Καλαματιανού.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω της όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της πανδημίας COVID-19, φάνηκε, μέσα από την καθημερινή παρουσία σε τηλεοράσεις και εφημερίδες, ότι η χώρα διαθέτει μεγάλο αριθμό καθηγητών στον τομέα της Υγείας καθώς και διεθνολόγων. Έχει επίσης και πολλούς εν αποστρατεία στρατηγούς, ναυάρχους πτεράρχους.

Περισσότερα...

Σχόλια στην κριτική του Ριζοσπάστη στην απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ.

Πρόσφατα ο Ριζοσπάστης με άρθρο του Γιάννη Γκιόκα απάντησε στην απόφαση της πολιτικής επιτροπής του ΝΑΡ σχετικά με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και με το «δημοκρατικό» πρόβλημα στη Χώρα.

Περισσότερα...

Γράφει ο Δημήτρης Κόκκος.

Τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας βρίσκονται στον κόλπο της Ελευσίνας και έχουν συνολική έκταση 250.000 τ.μ. Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις έχουν έκταση 37.800 τ.μ. ενώ από 9.800 τ.μ. καλύπτουν ο αποθηκευτικός χώρος και οι διοικητικοί χώροι. Επίσης υπάρχει Ελασματουργείο με έκταση 6.600 τ.μ. και σύγχρονες εργαλειομηχανές. Οι υποδομές και ο εξοπλισμός των ναυπηγείων μπορούν να κατασκευάσουν πλοία χωρητικότητας 100.000 τόνων.

Περισσότερα...

Του Βασίλη Καλαματιανού.

Για μια ακόμα φορά, τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν πάνω από τα γαλανά νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου. Κύρια αιτία ο θαλάσσιος και υποθαλάσσιος πλούτος, η στρατηγική τους σημασία, οι ανταγωνισμοί, η αμφισβήτηση και παραβίαση διεθνών συμφωνιών και του διεθνούς δικαίου, η απειλή για χρήση βίας.

Περισσότερα...

IMAGE Καθαρίστριες με πιστοποίηση από τον… Κασιδιάρη
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020
Γράφει ο Αμετανόητος. Σε πολλές χώρες οι μετανάστες, μέχρι να εγκλιματιστούν στη νέα τους πατρίδα, απασχολούνται σε εργασίες που δεν απαιτούν καλή χρήση της επικρατούσας γλώσσας. Οικοδόμοι, εργάτες γης, καθαρίστριες, οικιακοί βοηθοί είναι οι... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ