05/03/2021

Πολιτική

Του Νίκου Σαμαρίνα.

Η μετατροπή της απεργίας πείνας του φυλακισμένου εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα σε κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα σήμερα έγινε με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού που φαίνεται ότι ενεργεί με προσωπικά κίνητρα αντεκδίκησης και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ως επικεφαλής συμμορίας.

Περισσότερα...

Του Κώστα Γρηγοριάδη.

Οι εξελίξεις και μετά το εισαγγελικό ένταλμα με την κατηγορία του βιασμού ανηλίκων από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη (μέχρι πρόσφατα καλλιτεχνικό διευθυντή του εθνικού θεάτρου) Δ. Λιγνάδη, ενδεχομένως να ανοίξουν διάπλατα ένα κύκλωμα παιδεραστίας, διαδρομής οικονομικών συμφερόντων και ενόχους που δεν θα μπορούσαμε ποτέ ίσως να φανταστούμε.

Περισσότερα...

Του Νίκου Σαμαρίνα.

Η επιλογή Λιγνάδη στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου είχε ξεκάθαρα πολιτική και ιδεολογική στόχευση για την κυβέρνηση, άσχετα αν βασίστηκε ή όχι σε προσωπικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό. Ο Λιγνάδης βαπτίστηκε από τη ΝΔ και τον Μπαμπινιώτη «πνευματικός άνθρωπος» και ανέλαβε τα ηνία ενός από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς- καλλιτεχνικούς οργανισμούς της χώρας.

Περισσότερα...

Του Νίκου Σαμαρίνα.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν συνεχώς εδώ και δέκα μέρες για την κακοκαιρία που έρχεται, την οποία μάλιστα βάφτισαν “Μήδεια”. Ο χρόνος ήταν υπεραρκετός, θα έλεγε κανείς, για το «επιτελικό κράτος» του Μητσοτάκη να προετοιμαστεί προκειμένου να την αντιμετωπίσει. Αντί αυτού όμως, είδαμε για άλλη μια φορά να εφαρμόζεται και σ’ αυτό το ζήτημα η μέθοδος του «βλέποντας και κάνοντας», του τύπου: «κάτσε να χιονίσει πρώτα και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε». Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβανόμαστε εμείς.

Περισσότερα...

IMAGE Ελλάδα η χώρα του γαλάζιου σκοταδισμού
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
Γράφει ο Αμετανόητος. Ελλάδα η χώρα του πράσινου ήλιου, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, της Καλαμαριάς. Πατρίδα θρησκεία, σουβλάκι με πίτα, Datsun, Adidas και χάνι της Γραβιάς. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ