Εργατικός Αγώνας

Αλληλεγγύη στον Αμερικάνικο λαό!

Ανακοίνωση του Συντονισμού δράσης και διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων.

Η δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία της Μινεάπολις πυροδότησε μια δίκαιη εξέγερση του αμερικανικού λαού που αντιμετωπίζει πρωτοφανή βία από την κυβέρνηση Τραμπ και το αμερικανικό κράτος μετρώντας πέντε νεκρούς μέχρι τώρα.

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα αψηφώντας τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την κρατική τρομοκρατία και την παρακρατική φασιστική βία. Απαιτούν να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη, να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι, απαιτούν δημοκρατία και να σταματήσει ο ρατσισμός.

Τα αίτια της λαϊκής έκρηξης είναι όμως πολύ βαθύτερα. Βρίσκονται στην πρωτοφανή κοινωνική ανισότητα και εκμετάλλευση από μια όλο και πιο ολιγάριθμη και αδίστακτη μειοψηφία τρισεκατομμυριούχων ιδιοκτητών τραπεζών, πολυεθνικών και βιομηχανιών που διαφεντεύουν τη χώρα και τον πλανήτη, οργανώνοντας ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους με το ΝΑΤΟ.

Αυτούς εκφράζει η ρατσιστική, σκοταδιστική, σεξιστική και φιλοφασιστική κυβέρνηση Τραμπ η οποία άφησε να πεθάνουν πάνω από 100.000 χιλιάδες αμερικανοί από τον κορονοϊό, πρώτα από όλα αφροαμερικανοί, λατίνοι, εργάτες και φτωχοί κάθε χρώματος και φυλής. Με κυνική εφαρμογή μίας στρατηγικής ταχείας ανάπτυξης ανοσίας αγέλης για να μείνει «ανοιχτή» η παραγωγή και η αγορά.

Και μετά την πανδημία του κορονοϊού προστέθηκε και η επιδημία της ανεργίας των πάνω από 40 εκατομμύρια εργαζομένων, που έφερε η ακόμη βαθύτερη οικονομική κρίση που ξεπερνά την προηγούμενη του 2007 – 09.

Αυτή την Αμερική των εργαζομένων, του λαού, της δημοκρατίας, της προοδευτικής επιστήμης, δεν μπορεί να εκφράσει το κατεστημένο του Δημοκρατικού Κόμματος. Την εκφράζει το σημερινό μεγαλειώδες μαζικό κίνημα που αναζητά την πολιτική του έκφραση.

Ο αμερικανικός λαός μάχεται χωρίς να χωρίζεται σε φυλές και φύλα. Δείχνει το δρόμο του ξεσηκωμού και του ενωτικού αγώνα σε όλη την ανθρωπότητα, μπροστά στην πολύπλευρη κρίση του καπιταλισμού την οποία θέλουν ξανά να φορτώσουν στην εργατική τάξη και τους λαούς.

Αυτό το δρόμο μπορεί να ακολουθήσει και ο ελληνικός λαός.

 

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

 

Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα!

Να ηττηθεί η κυβέρνηση Τραμπ!

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας