Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020

Δεν είναι πλέον στη ζωή, ο άνθρωπος που έδωσε εικόνα σε πάνω από 200 παιδικά βιβλία, ανάμεσά τους στην ιστορική «Φρουτοπία» του Ευγένιου Τριβιζά.

Πάρε μέρος στο μεγαλύτερο εγχείρημα για ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσεις. Γιατί το δικαίωμα στην ενημέρωση είναι δικαίωμα στη δημοκρατία. Αν δεν το στηρίξεις εσύ ποιος θα το κάνει;

Ο Νίκος Μαρουλάκης, ο οποίος γεννήθηκε στον Πειραιά, ασχολήθηκε με τη γελοιογραφία από το 1960. Δημιουργίες του δημοσιεύτηκαν τόσο σε ελληνικά όσο και σε γερμανικά περιοδικά, καθώς από το 1977 μετακόμισε στη Δυτική Γερμανία.

Εκτός από τη θρυλική «Φρουτοπία», έδωσε εικόνα μεταξύ άλλων στο «Μαγικό Τσουκάλι» αλλά και στο παραμύθι των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικαντζάροι».

Δημοσίευσε το πρώτο του παιδικό βιβλίο το 1979, με τίτλο «Αυγουστίνος, η φάλαινα θαύμα» από τις εκδόσεις Κέδρος, ενώ το 1987 εκδόθηκαν οι δύο πρώτοι τόμοι του κόμικ «Ο μικρός Αχιλλέας και το ποδολάχανο» από τις εκδόσεις Χελώνα.

Εικονογράφησε περίπου 60 παιδικά βιβλία, ενώ έκανε πολλές ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Γερμανία. Βραβεύτηκε στη Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας του Βερολίνου, του Τόκιου και της Ιταλίας.

 

Πηγή: thepressproject.gr

IMAGE Οι εν δυνάμει δολοφόνοι
Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος δεν ζει πια ανάμεσά μας. Ο ενεργός πολιτικά και κοινωνικά συμπολίτης μας, είχε ξυλοκοπηθεί άγρια, έξω από το δικαστικό μέγαρο του Βόλου, στις 14-6-2020 από δυνάμεις των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ