Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Της σύνταξης

«Έφυγε» σήμερα, νικημένος από την πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, ο σ. Βαγγέλης Μπούτας γνωστός συνδικαλιστής του αγροτικού κινήματος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επί χρόνια βουλευτής του κόμματος.

Ο Βαγγέλης Μπούτας γεννήθηκε το 1954 στην Μητρόπολη Καρδίτσας.

Περισσότερα...

Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια χωρίς τον Χαρίλαο Φλωράκη.

Όλο αυτό το διάστημα πολλοί μίλησαν και μιλούν για τον Χαρίλαο προσπαθώντας να τον μετατρέψουν σε ένα εικόνισμα, μια θολή μορφή που καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.

Περισσότερα...

Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση και το χρέος που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι!

   Τις επόμενες μέρες θα μπούμε στον 5ο μήνα της υγειονομικής κρίσης που έχει προκληθεί από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Οι χώρες της Δύσης στο σύνολο τους, αντιμετωπίζουν θεμελιώδη προβλήματα, έχοντας - ορισμένες από αυτές (π.χ. Ιταλία, Ισπανία)- εκατόμβες νεκρών. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη της ανεργίας, της συρρίκνωσης των μισθών, της εξελισσόμενης νέας επίθεσης σε εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, σε κατακτήσεις.

Περισσότερα...

Τη μέρα που δολοφονήθηκε ο Νίκος Μπελογιάννης έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Γλέζος, μια ιδιαίτερη μορφή αγωνιστή που σημάδεψε με την παρουσία του πάνω από 8 δεκαετίες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας.

Περισσότερα...

IMAGE Καθαρίστριες με πιστοποίηση από τον… Κασιδιάρη
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020
Γράφει ο Αμετανόητος. Σε πολλές χώρες οι μετανάστες, μέχρι να εγκλιματιστούν στη νέα τους πατρίδα, απασχολούνται σε εργασίες που δεν απαιτούν καλή χρήση της επικρατούσας γλώσσας. Οικοδόμοι, εργάτες γης, καθαρίστριες, οικιακοί βοηθοί είναι οι... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ