Εργατικός Αγώνας

Από την ανακοίνωση του ΚΚΕ όποιος κατάλαβε, κατάλαβε

Πάντως, «Έξω από το ΝΑΤΟ» και από την ΕΕ… μόνο στη λαϊκή εξουσία!

Στην ανακοίνωσή του, ενάντια στην επίσκεψη του απερχόμενου, αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, το ΚΚΕ θέτει το εξής πλαίσιο:

«Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αποδέσμευση της Ελλάδας από ΝΑΤΟ και ΕΕ, από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Αλληλεγγύη στα θύματα των πολέμων, να υπάρχουν ανθρώπινοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας και ασφαλής μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί – αντιλαϊκοί νόμοι των μνημονίων, να ανακτηθούν οι μεγάλες οικονομικές απώλειες για τα λαϊκά στρώματα, να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη σε όφελος του λαού, με μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγει ο λαός, με την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία».

Πρόκειται για ένα πολύ σωστό πλαίσιο που ασφαλώς ικανοποιεί, πιστεύουμε, όχι μόνον τα μέλη και τους οπαδούς και ψηφοφόρους του ΚΚΕ αλλά και ευρύτερα  λαϊκά στρώματα. Όμως, από αυτό το πλαίσιο απουσιάζει -ή καλύτερα υποκρύπτεται επιμελώς- η μαγική λέξη που θα βοηθήσει τον κάθε αναγνώστη να καταλάβει, αν όλα αυτά είναι διεκδικήσιμα για το σήμερα ή αν παραπέμπονται. Και αυτή η λέξη που απουσιάζει είναι το: ΑΜΕΣΑ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που δεν τα ζητά όλα αυτά άμεσα. Και δεν είναι τυχαίο, γιατί όλα αυτά, με βάση τις αποφάσεις του 19ου συνεδρίου του, επίσημα, τα παραπέμπει στο: «όταν θα γίνει σοσιαλισμός στη χώρα μας» δηλαδή στο άδηλο μέλλον και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουμε και Ευρωένωση και ΝΑΤΟ και μνημόνια και αντεργατικά, και αντιλαϊκά μέτρα, κλπ. Άλλωστε για τους «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» και γνώστες αυτή η θέση τίθεται υποκρυπτόμενη και στην τελευταία παράγραφο του παραπάνω πλαισίου του ΚΚΕ.

«…Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί – αντιλαϊκοί νόμοι των μνημονίων, να ανακτηθούν οι μεγάλες οικονομικές απώλειες για τα λαϊκά στρώματα, να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη σε όφελος του λαού, με μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγει ο λαός, με την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία».

Στην ουσία δηλ. με αυτήν την παράγραφο το ΚΚΕ, με υπόκρυφο τρόπο,- γιατί άραγε; – λέει: Όλα αυτά δηλ. τα αναφερόμενα στο πλαίσιο, να γίνουν τότε και μόνο τότε!!! που θα έχουμε λαϊκή εξουσία!!! Και το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι: Γιατί όλα αυτά να μην γίνουν σήμερα ένα κοινό πλαίσιο-πλατφόρμα, ενός νέου «σύγχρονου ΕΑΜ», ενός δηλ. λαϊκού μετώπου που θα συσπειρώσει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και θα τα κατακτήσει στο ορατό μέλλον, που μάλιστα, η όλη δράση και οι κατακτήσεις αυτού του μετώπου, θα βοηθήσουν τη συνειδητοποίηση ευρύτερων στρωμάτων και για την  ανάγκη του σοσιαλισμού; Σ’ αυτό, δεν απαντά η ηγεσία του ΚΚΕ και ευλόγως δημιουργεί ποικίλα ερωτηματικά. Πάντως ο υπόκρυφος τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει και την παραπάνω θέση της, δείχνει και το βαθμό εμπιστοσύνης που έχει και η ίδια για αυτή της τη θέση.

                                                                                          

         ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας