Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

Το βράδι της Παρασκευής 2 Αυγούστου 2019 έφυγε ο σύντροφος Ιορδάνης Μενεμενόγλου.

Ο Ιορδάνης καταγόταν από τη Μενεμένη αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, στη συνοικία Ελληνορώσων, στις 17 Μαρτίου 1950.

Από νεαρός οργανώθηκε στην κομμουνιστική νεολαία κι αργότερα έγινε μέλος του ΚΚΕ. Από το 1991 ως το 1996 εκλέχθηκε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Διαδέχθηκε τον Δημήτρη Στολίδη και διετέλεσε υπεύθυνος της εκδοτικής εταιρίας «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ» η οποία αρχικά εξέδιδε όλα τα κομματικά έντυπα του ΚΚΕ (τον Ριζοσπάστη, τον Οδηγητή, την ΚΟΜΕΠ) και αργότερα πολλά έντυπα μεγάλης κυκλοφορίας. Παράλληλα υπήρξε η ψυχή του ΠΑΤΟΥΣΥ, του Παραθεριστικού Τουριστικού Συνεταιρισμού που είχαν φτιάξει οι εργαζόμενοι της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ στο Αχλάδι της βόρειας Εύβοιας.

Μετά το 2010 έπαψε να έχει οργανωτικές σχέσεις με το ΚΚΕ. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Εργατικού Αγώνα.

Η πολιτική του κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα 5 Αυγούστου στη 1 το μεσημέρι από το πρώτο νεκροταφείο και στη συνέχεια η σωρός του θα μεταφερθεί για αποτέφρωση στη Βουλγαρία.

Η Συντακτική Επιτροπή του Εργατικού Αγώνα εκφράζει στη σύζυγο του Ρούλα και τους δυο γιους του Παναγιώτη και Κώστα τα θερμά της συλλυπητήρια και την υπόσχεση πως ο σύντροφος Ιορδάνης θα ζει πάντα στις καρδιές μας.

IMAGE Η κατάρα της Αθηνάς στο κεφάλι του Κυριάκου
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει» έγραφε ο ποιητής της Ρωμιοσύνης, ο Γιάννης Ρίτσος. Να, όμως, που η «κακιά σκουριά» που επιχειρεί να καλύψει τα μάρμαρα του Παρθενώνα βγαίνει πλέον από το ίδιο το μέγαρο... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ

IMAGE Σύσκεψη της Π.Α.Τ.Ε.Κ. για τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης
Η Πανελλαδική Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση (Π.Α.Τ.Ε.Κ.) οργανώνει πλατιά σύσκεψη - συζήτηση το Σάββατο 19/10 στις 17:30 στα γραφεία της... >>>>>>