Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

«Έφυγε» από τη ζωή, το Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2019, ο Βασίλης Λυραντζάκης, ένας από τους πολλούς αγωνιστές της γενιάς του Πολυτεχνείου. Αν και έδωσε παλληκαρήσια και με αξιοπρέπεια τη μάχη με την οξεία λευχαιμία -που τον «χτύπησε» ξαφνικά το καλοκαίρι του 2018- τελικά δεν τα κατάφερε.

Στην περίοδο 1967- 1974, ο Βασίλης αγωνίστηκε για την ανατροπή της χούντας των συνταγματαρχών και μια καλύτερη Ελλάδα, μέσα από τις γραμμές των οργανώσεων της αντιδικτατορικής ΕΦΕΕ, της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Ως φοιτητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, πήρε ενεργά μέρος το Νοέμβρη του 1973 και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Για την δράση του αυτή συνελήφθη το Φλεβάρη του 1974 και βασανίστηκε απάνθρωπα στην Ασφάλεια και το Μπογιάτι, όπου παρέμεινε κρατούμενος μέχρι το Μάη του 1974. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, από όπου και απελευθερώθηκε στις 26 Ιούλη1974, μαζί με άλλους πολιτικούς κρατούμενος.

Ο Βασίλης Λυραντζάκης, ανήκει στην κατηγορία εκείνων των αγωνιστών που έλεγαν ότι στην περίοδο της χούντας, «έκανα απλά το καθήκον μου και τίποτα παραπάνω».

Η κηδεία του, θα γίνει την Τρίτη 10 Δεκέμβρη στις 14:00 στο Α’ Νεκροταφείο στο ναό των Αγίων Θεοδώρων.

 

Στη φωτογραφία ο Βασίλης Λυραντζάκης είναι ο τέταρτος από αριστερά με την κόκκινη μπλούζα. Διακρίνονται επίσης (από αριστερά προς τα δεξιά) οι: Δημήτρης Τόκας, Γιάννης Μαρούκης, Χρήστος Δίπλας, Βασίλης Λυραντζάκης, Σπύρος Κουρσάρης, Δημήτρης Μπουρνούς, Χρήστος Ράπτης, Κώστας Κάππος, Στέφανος Πάντος και Άγγελος Χάγιος

IMAGE Ντροπή για τη χώρα όπου η δικαιοσύνη είναι παιχνίδι!
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Οι μπούρδες περί της «τυφλής δικαιοσύνης» πάντα μου προξενούσαν αφόρητα χάχανα. Όχι όμως σήμερα. Σήμερα μαζί με εκατομμύρια συνέλληνες νοιώθω οργή παρακολουθώντας την ξεφτίλα αυτού που ονομάζεται αστική «δικαιοσύνη».... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ