Εργατικός Αγώνας

«Έφυγε» ο σ. Βαγγέλης Μπούτας

«Έφυγε» σήμερα, νικημένος από την πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, ο σ. Βαγγέλης Μπούτας γνωστός συνδικαλιστής του αγροτικού κινήματος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επί χρόνια βουλευτής του κόμματος.

Ο Βαγγέλης Μπούτας γεννήθηκε το 1954 στην Μητρόπολη Καρδίτσας.

Από μικρός δούλεψε στα χωράφια, αναπτύσσοντας παράλληλα σημαντική δράση στους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής του. Το Νοέμβρη του ’77, οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ, αναλαμβάνοντας πολλές και υπεύθυνες κομματικές χρεώσεις στις οργανώσεις της Θεσσαλίας και στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα. Το 1980 εκλέχθηκε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας, καθώς και του Γραφείου της, το 1983 στην Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας μέχρι και το 1990 και στη συνέχεια στο Συντονιστικό Όργανο Θεσσαλίας έως το 1994.

Στο 13ο Συνέδριο του ΚΚΕ, τον Φλεβάρη του 1991, εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και επανεκλεγόταν μέχρι και σήμερα.

Υπήρξε βουλευτής Καρδίτσας του κόμματος την τετραετία 1996-2000, ενώ εξελέγη και στις εκλογές του Μαΐου του 2012.

Ο Β. Μπούτας διετέλεσε Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου του χωριού του, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου του χωριού και Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος στην Ένωση Συνεταιρισμών Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ και Γραμματέας της ΓΕΣΑΣΕ. Υπήρξε, επίσης, Πρόεδρος στην Κοινότητα της Μητρόπολης από το 1987 έως το 1993. Είχε αποφασιστική συμβολή στη δημιουργία της ΠΑΣΥ, στους μεγάλους αγώνες του Μπλόκου της Νίκαιας και στη συγκρότηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Ο Εργατικός Αγώνας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του σ. Βαγγέλη Μπούτα.

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη στις 3 μ.μ. στο χωριό του, τη Μητρόπολη Καρδίτσας.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας