29/09/2021

Σε ανοιχτή ρήξη με τους μαθητές και την κοινωνία έρχεται η κυβέρνηση της ΝΔ με το τερατούργημα της «Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής» (ΕΒΕ) που αποκλείει από τις ανώτατες και ανώτερες σχολές περίπου 20.000 νέους.

Οι ταξικοί φραγμοί επεκτείνονται και οι αποκλεισμοί από σχολές της προτίμησης τους περιλαμβάνουν ακόμα και «αρίστους» που συγκεντρώνουν 20.988 μονάδες χωρίς όμως να πιάνουν τη βάση σε κάποιο μάθημα που έδωσαν. Έτσι αποκαλύπτονται οι σαπουνόφουσκες που χρησιμοποιούσε η ΝΔ περί εισαγωγής στα ΑΕΙ ατόμων που παρέδωσαν λευκή κόλλα και γίνεται ξεκάθαρος ακόμα και στους δικούς της υποστηρικτές ο πραγματικός της στόχος.

Η ΝΔ ολοκληρώνει το αντιεκπαιδευτικό έργο που άρχισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της και συνέχισε στην ίδια ρότα ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να της παραδώσει ξανά τη σκυτάλη λίγο πριν «τον τερματισμό». Τα έργα της δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πολλά γραμμάτια να εξοφλήσει στους ιδιοκτήτες κέντρων «κατάρτισης» στους οποίους προσφέρει τεράστια κέρδη στέλνοντας τους  στρατιές νέων που προσπαθούν να χτίσουν το μέλλον τους.     

Είναι πια παλλαϊκή απαίτηση να καταργηθεί η διάταξη της «Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής» και να πιεστεί η κυβέρνηση να πάρει πραγματικά μέτρα αναβάθμισης όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης χωρίς ταξικούς αποκλεισμούς.

Ας μη ξεχνούν οι σημερινοί κυβερνώντες ότι πολλοί προκάτοχοι τους κινδύνεψαν πολιτικά όποτε προσπάθησαν να ιδιωτικοποιήσουν τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Αν δεν το θυμούνται αυτοί, σίγουρα θα τους το θυμίσουν με πολύ οδυνηρό γι’  αυτούς τρόπο οι αγώνες της νεολαίας και σύσσωμης της κοινωνίας.  

IMAGE Μπερδέματα
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
Θα καταλάβετε, από αυτά που γράφω, αγαπητοί αναγνώστες του ΕΑ ότι είμαι πολύ μπερδεμένος. Γράψτε και γράψτε, σύντροφοί μου, ίσως κατανοήσω κι εγώ τι γίνεται αλλά, κυρίως, για να αναπτυχθεί κίνημα και να ξεμπερδέψουμε απ’ αυτούς που μας... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ