Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

Μια προσφορά του Εργατικού Αγώνα σε κάθε κομμουνιστή

Το βιβλίο που δίνουμε σήμερα στους αναγνώστες μας κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1975 κι έκτοτε δεν έχει δει ξανά το φως της δημοσιότητας. Η ιστορική, πολιτική και ιδεολογική αξία του για τους κομμουνιστές είναι τεράστια καθώς περιέχει τα πρακτικά της ΚΕ του Μπολσεβίκικου κόμματος από τον Αύγουστο του 1917 έως τον Φλεβάρη του 1918. Δηλαδή από το σημείο στροφής της ρωσικής επανάστασης όπου οι μάζες περνούν με το μέρος του κόμματος του Λένιν έως και την ειρήνη του Μπρεστ.

Στις σελίδες του παρελαύνουν όλοι οι πρωταγωνιστές της Οκτωβριανής Επανάστασης, στο πραγματικό τους μέγεθος ενώ τα ντοκουμέντα που συμπληρώνουν το αρχειακό υλικό ξεκαθαρίζουν πλήρως το ιστορικό τοπίο στις πιο κρίσιμες ιστορικές στιγμές για το ρωσικό και το παγκόσμιο επαναστατικό κίνημα στην δίνη της μεγαλύτερης επανάστασης που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.

Ο αναγνώστης αποκτάει μια σαφή και ρεαλιστική -απαλλαγμένη από μύθους- εικόνα για τα κοσμοϊστορικά εκείνα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της μεγάλης σοσιαλιστικής επανάστασης του Οκτώβρη.

Θεωρούμε πως είναι η καλύτερη προσφορά στο αναγνωστικό μας κοινό και ο πιο χρήσιμος τρόπος για να τιμήσουμε τα 97 χρόνια από τον μεγάλο Οκτώβρη. Γιατί «τιμάμε» δεν σημαίνει «μνημονεύουμε». «Τιμάμε» σημαίνει «μαθαίνουμε»!

ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

 

Ξεφυλλίστε το ηλεκτρονικά πατώντας στην εικόνα

Αποθηκεύστε το ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

IMAGE Προσυγκέντρωση του Συντονισμού
Ο Συντονισμός δράσης και διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων, συμμετέχει στη μεγάλη πορεία της Αθήνας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Προσυγκέντρωση στις 15.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ

IMAGE Σα να μην πέρασε μια μέρα
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Νοέμβρης 1973. Οι πρυτανικές αρχές καλούν τα «όργανα της τάξεως» να επέμβουν και να αποκαταστήσουν την τάξη που διασαλεύτηκε εξαιτίας της κατάληψης του ΕΜΠ από φοιτητές. Αστυνομία, αρχικά, και στρατός, στη συνέχεια,... >>>>>>