Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019

Την 1η Φλεβάρη 2012, ο Εργατικός Αγώνας ξεκίνησε τη διαδικτυακή του περιπέτεια ως μια ιστοσελίδα υπεράσπισης της μαρξιστικής λενινιστικής ιδεολογίας και των αρχών λειτουργίας του Κόμματος Νέου Τύπου που σταδιακά μετάλλασσε η ηγεσία του ΚΚΕ.

 

Στα δυόμιση χρόνια που πέρασαν, καθιερώθηκε στη συνείδηση των κομμουνιστών και αριστερών ως ένας χώρος προβολής –αλλά και αντιπαράθεσης- απόψεων γύρω από το μέλλον του εργατικού- λαϊκού κινήματος και τις προοπτικές του κόμματος της εργατικής τάξης. Σ’ αυτό συνέβαλλαν πολλοί. Όλων η συνεισφορά ήταν καθοριστική και αναντικατάστατη.

Σήμερα, ο Εργατικός Αγώνας αλλάζει και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Μια σειρά εξελίξεις με κορυφαία την συγκρότηση της «Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας» (της οποίας διαβάζετε τη Διακήρυξη) επέβαλαν και την αλλαγή και την προσαρμογή της ιστοσελίδας.

Με νέα μορφή, με παλιούς και νέους συνεργάτες, με δύναμη και ορμή όπως ταιριάζει στους ανθρώπους που είναι δοσμένοι στην υπόθεση της εργατικής τάξης, ο Εργατικός Αγώνας βάζει νέους στόχους και τραβά ακόμα ψηλότερα. Για την υπεράσπιση του μαρξιστικού - λενιστικού Κόμματος Νέου Τύπου, για την επιβίωση του λαού και της εργατικής τάξης, για τη δημιουργία ενός ρωμαλέου αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου με αιμοδότη και καθοδηγητή αυτό το κόμμα. Στον αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών κυβερνήσεων, την αποδέσμευση από την ΕΕ και την ευρωζώνη, το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Για «μια καινούργια 'Ελλάδα τής δουλειάς, τής λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ'εναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό».

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ

IMAGE Σα να μην πέρασε μια μέρα
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Νοέμβρης 1973. Οι πρυτανικές αρχές καλούν τα «όργανα της τάξεως» να επέμβουν και να αποκαταστήσουν την τάξη που διασαλεύτηκε εξαιτίας της κατάληψης του ΕΜΠ από φοιτητές. Αστυνομία, αρχικά, και στρατός, στη συνέχεια,... >>>>>>