05/03/2021

Υγεία

Του Νίκου Δαμιανάκη.

Σε καθεστώς «βαθύ κόκκινο» παραμένει η χώρα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Χαρδαλιά, παρατείνεται  για άλλη μια εβδομάδα, τουλάχιστον,  το αυστηρό lockdown, το οποίο όμως αποδεικνύεται ανίκανο να ανακόψει τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Για άλλη  μια φορά οι εξαγγελίες δεν συνοδεύονται από μέτρα προστασίας στους χώρους  μεγάλης  διασποράς (εργασιακοί χώροι, ΜΜΜ, δομές πρόνοιας, κ.λπ).

Περισσότερα...

Του Νίκου Δαμιανάκη.

Χρειάστηκε να εγκαταλείψουν οι πολυεθνικές του φαρμάκου στο έλεος της πανδημίας τις φτωχές χώρες για να τεθεί εκ νέου το ζήτημα της ελευθερίας παροχής φαρμακευτικής βοήθειας στον πληθυσμό.

Περισσότερα...

Του Νίκου Δαμιανάκη.

Στον όρο δημόσια Υγεία συνοψίζονται, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, όλες οι οργανωμένες, επιστημονικά τεκμηριωμένες δραστηριότητες του κράτους και της κοινωνίας, που σκοπό έχουν την πρόληψη των νοσημάτων, την προστασία της υγείας του πληθυσμού και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του, με σκοπό την αύξηση του προσδόκιμου ορίου επιβίωσης.

Περισσότερα...

Γράφει ο Νίκος Δαμιανάκης.

Ακόμα κι αν το μέγεθος των επιπτώσεων της επιδημίας του SARS-CοV-2 στην ψυχική υγεία δεν έχει υπολογιστεί επίσημα σε παγκόσμιο επίπεδο, μιας και η δράση του νέου κορωνοϊού είναι ακόμα ενεργή, η επιστημονική κοινότητα, έχοντας την εμπειρία ανάλογων λοιμώξεων που έπληξαν την ανθρωπότητα στο παρελθόν, μπορεί να προβεί σε κάποιο βαθμό ασφαλών εκτιμήσεων.

Περισσότερα...

IMAGE Ελλάδα η χώρα του γαλάζιου σκοταδισμού
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
Γράφει ο Αμετανόητος. Ελλάδα η χώρα του πράσινου ήλιου, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, της Καλαμαριάς. Πατρίδα θρησκεία, σουβλάκι με πίτα, Datsun, Adidas και χάνι της Γραβιάς. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ