Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

Υγεία

Της Ελένης Μπαρμπαλιά.

Η πρώτη φάση της περιόδου του νέου κορονοϊού Covid 19, που εξελίχθηκε ταχύτατα σε πανδημία αφήνοντας πίσω της εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς ανά τον κόσμο, εγείρει πολλά ερωτήματα συζητήσεις και αναζητήσεις στην επιστημονική κοινότητα διεθνώς και όχι μόνο.

Περισσότερα...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπακωνσταντινόπουλος.

Δεν ξέρουμε αν βρισκόμαστε στην αρχή, τη μέση ή το τέλος της επέλασης   του φονικού ιού.

Όμως είμαστε σε θέση να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα αν και τα οριστικά θα βγουν μετά το τέλος της πανδημίας (όποτε υπάρξει) ή και πολλά χρόνια μετά.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση του διευθυντή ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για τον αποκλεισμό της συνοικίας των Ρομά με το πρόσχημα της καραντίνας.

Μια πρωτοφανής υπερβολή περιοριστικών μέτρων «καραντίνας» σε μια ολόκληρη συνοικία της Λάρισας, τη Νέα Σμύρνη, με πληθυσμό 4.000 περίπου ανθρώπων, εκτυλίσσεται από την Πέμπτη 9 Απρίλη όταν βρέθηκαν μαζεμένα 20 κρούσματα του κορονοϊού. Επί τόπου έφτασε κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τους Ν. Χαρδαλιά και Σ. Τσιόδρα και έγινε εκτεταμένη συλλογή δειγμάτων από τις επαφές των κρουσμάτων.

Περισσότερα...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπακωνσταντινόπουλος.

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας συνιστά το βασικό πυρήνα κάθε οργανωμένου συστήματος υγείας.

Αποτελεί την πρώτη επαφή του πολίτη με τις μονάδες υγείας, είναι το πρώτο στάδιο αντιμετώπισης και θεραπείας, συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετωπίζει τα έκτακτα περιστατικά .

Περισσότερα...

Του Θόδωρου Σολωμού (*)

Η πανδημία του νέου κορονοϊού που σαρώνει τον πλανήτη απ’ άκρου εις άκρον αναδεικνύει όλα τα ατομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά που οικοδομήθηκαν στα χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης στο καπιταλιστικό σύστημα. Ένας νέος ιός, ένας «αόρατος εισβολέας» στον άνθρωπο και την κοινωνία, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλο το φάσμα της καθημερινής ζωής. Αυτό είναι ανεξάρτητο από την κοινωνική θέση που έχει ο καθένας μας στην ταξική διάρθρωση της κοινωνίας. Όμως τα μέσα και οι τρόποι αντιμετώπισης είναι τελείως διαφορετικά ανάμεσα στις κοινωνίες και στους ανθρώπους και έχουν ταξικά χαρακτηριστικά.

Περισσότερα...

IMAGE Εκδήλωση του Συντονισμού στη Λευκάδα
Δευτέρα 6 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Z-BAR στη Λευκάδα. >>>>>>
IMAGE
Εκδήλωση της ΚΚ-ΕΑ στα Ιωάννινα
Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 8 μ.μ.   στην αυλή του Say Yes (Μιχαήλ Αγγέλου 49 & Δόσιου γωνία, κάτω από τον ΟΑΕΔ) >>>>>>
IMAGE Ο μεγάλος... περίδρομος
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. “Μεγάλος περίπατος” ονομάστηκε μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Εμπνευστής του ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ