Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020

Υγεία

Του Θόδωρου Σολωμού (*)

Η πανδημία του νέου κορονοϊού που σαρώνει τον πλανήτη απ’ άκρου εις άκρον αναδεικνύει όλα τα ατομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά που οικοδομήθηκαν στα χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης στο καπιταλιστικό σύστημα. Ένας νέος ιός, ένας «αόρατος εισβολέας» στον άνθρωπο και την κοινωνία, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλο το φάσμα της καθημερινής ζωής. Αυτό είναι ανεξάρτητο από την κοινωνική θέση που έχει ο καθένας μας στην ταξική διάρθρωση της κοινωνίας. Όμως τα μέσα και οι τρόποι αντιμετώπισης είναι τελείως διαφορετικά ανάμεσα στις κοινωνίες και στους ανθρώπους και έχουν ταξικά χαρακτηριστικά.

Περισσότερα...

Ανοιχτή επιστρολή-κάλεσμα γιατρών, νοσηλευτών/τριών και εργαζόμενων στο χώρο της Υγείας,

«Θα κάνουμε το χρέος μας. Δεν σιωπούμε και δεν θα σιωπήσουμε. Μετά θα λογαριαστούμε!» τονίζουν με επιστολή-κάλεσμά τους γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας. Όλοι αυτοί που τώρα δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας καλούν τους συναδέλφους, τους παράλληλα με τη μάχη κατά του ιού, να μην υποστείλουν τη σημαία του αγώνα για αναβάθμιση του Συστήματος Δημόσιας Υγείας που υπονόμευσαν όλες οι κυβερνήσεις. Τους καλούν μετά το πέρας της μάχης κατά της πανδημίας να μην δεχτούν να επιστρέψουν στη νεοφιλελεύθερη «κανονικότητα» των ιδιωτικοποιήσεων στο χώρο της Υγείας.

Περισσότερα...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπακωνσταντινόπουλος,

Ο νέος ιός που ανήκει στην ομάδα των κορονοϊών με το όνομα COVID-19 με κύρια χαρακτηριστικά την μεγάλη μεταδοτικότητα και επικινδυνότητα ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, έχει προκαλέσει τεράστια παγκόσμια αναστάτωση. Το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη παρακολουθεί με αγωνία την δραματική εξάπλωσή του που ανάγκασε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να δώσει τον χαρακτηρισμό της πανδημίας.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση για την επιδημία του κορονοϊού.

- Θωράκιση και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας

- Πειθαρχία στα υγειονομικά μέτρα, απειθαρχία στις μνημονιακές πολιτικές

- Κοινωνική αλληλεγγύη, επαγρύπνηση για αντιδημοκρατικές εκτροπές

Περισσότερα...

IMAGE Το “επιτίμιο του Kυρίου” ή αλλιώς “Bόηθα Παναγιά”!
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
Γράφει ο Maximos. Τελικά, τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες μπορεί να καταφέρουμε να τους γλυτώσουμε από τον δολοφονικό ιό και τελικά θα τους ξεκάνουμε κλείνοντας τους μέσα, γεμίζοντάς τους άγχος και φοβικά σύνδρομα, προκαλώντας ένα... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ