Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Ανακοινώσεις KK-ΕΑ

Ανακοίνωση της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας για δίκη Χρυσής Αυγής.

Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ο λαός θα πρέπει απερίφραστα να καταδικάσει την εγκληματική της δράση, και να σταθεί απέναντι στον φασισμό-ναζισμό, τον ρατσισμό και συνολικά την ιδεολογία που αυτή εκφράζει μέσα από την πολιτική της και τα εγκλήματα που αυτή διέπραξε.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας για την επίσκεψη Πομπέο.

Τούτες τις μέρες επισκέπτεται τη χώρα μας ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για να επιβάλλει Pax Americana. Να προωθήσει δηλαδή τα αμερικανονατοϊκά στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Κίνησης Κομμουνιστών-Εργατικός Αγώνας.

Το πρόσφατο επεισόδιο στην ανατολική Μεσόγειο με τη NAVTEX που εξήγγειλε η Τουρκία και την μετακίνηση προς το σημείο αυτό, 200 περίπου μίλια νότια και ανατολικά του Καστελόριζου, μεγάλου τμήματος του τουρκικού στόλου και το μεγαλύτερο του ελληνικού ήταν ένας κρίκος στην αλυσίδα των αντιπαραθέσεων Τουρκίας και Ελλάδας. Όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να είναι το τελευταίο επεισόδιο. Το επόμενο διάστημα και κυρίως ως τις αμερικανικές εκλογές το Νοέμβρη όλα δείχνουν ότι η ένταση θα μεγαλώσει.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις». Πρόκειται για ένα βαθιά αντιλαϊκό και αντιδραστικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, ύστερα από το νομοσχέδιο περιστολής του απεργιακού δικαιώματος του ΣΥΡΙΖΑ. Έρχεται να προστεθεί δίπλα στην κατάργηση του ασύλου το περσινό καλοκαίρι και το αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο περί του μητρώου των συνδικαλιστικών οργανώσεων τον Οκτώβρη, την όξυνση της καταστολής και του αυταρχισμού που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Περισσότερα...

Με το κείμενο αυτό η Κίνηση Κομμουνιστών - Εργατικός Αγώνας δεν επιχειρεί να δώσει ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο κομμουνιστικό πρόγραμμα. Περισσότερο στόχο έχει να τοποθετηθεί σε μία σειρά ζητήματα που βρίσκονται σήμερα στη δημόσια συζήτηση και αυτό επιχειρεί να το κάνει από τη σκοπιά της μαρξιστικής λενινιστικής θεωρίας, τη στιγμή που αυξάνονται οι προσπάθειες αμφισβήτησης της.

Περισσότερα...

IMAGE Ο παραλογισμός του κυβερνητικού «Βημα»τισμού
Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020
Γράφει ο Αμετανόητος. Με ένα κατάπτυστο editorial το «Βήμα» της Κυριακής 4/10/2020 επιρρίπτει ευθύνες για τα χάλια της δημόσιας εκπαίδευσης στους καταληψίες των σχολείων και συλλήβδην στην Αριστερά η οποία επιμένει σε «δήθεν αγωνιστικά ήθη». >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ