19/10/2021

Ανακοίνωση της Κ.Κ. Εργατικός Αγώνας Ιωαννίνων.

Εδώ και κάποιες μέρες, με πρωτοβουλία της ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, έχει αρχίσει και συζητιέται και στη πόλη μας το ενδεχόμενο της διοργάνωσης της πρώτης «λευκής νύχτας». Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν τοποθετηθεί υπέρ και αναμένεται και η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου.

Η τοπική επιτροπή Ιωαννίνων της Κ.Κ. Εργατικός Αγώνας τοποθετείται απέναντι στην εν λόγω διοργάνωση. Η ιδέα των «λευκών νυχτών» έχει προωθηθεί τα τελευταία χρόνια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με πρωτοβουλία των μεγάλων πολυεθνικών, των μεγαλοξενοδόχων και διαφόρων άλλων ισχυρών στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού και συνδυάζεται με την επιχειρούμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Οι μικροί μαγαζάτορες και οι μικροί επαγγελματοβιοτέχνες δεν έχουν τίποτε να κερδίσουν από τις «λευκές νύχτες». Βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής από την κυβέρνηση κατ’ εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία τους έχει εξοντώσει στη κυριολεξία. Είναι η ίδια πολιτική που οδήγησε και οδηγεί στα λουκέτα τις μικρές επιχειρήσεις και στη κερδοφορία τις μεγάλες.

Οι εργαζόμενοι επίσης δεν έχουν τίποτε να κερδίσουν από τις «λευκές νύχτες», παρά μόνο περαιτέρω ελαστικοποίηση του ωραρίου, παραπάνω ώρες απλήρωτης εργασίας και μείωση του διαθέσιμου ελεύθερου χρόνου, καθώς πολλοί από αυτούς θα αναγκαστούν να δουλέψουν Σάββατο όλη μέρα και Κυριακή πρωί.

Οι καταναλωτές και οι επισκέπτες της πόλης μας, για τους οποίους υποτίθεται γίνεται αυτή η διοργάνωση, ξέρουν πολύ καλά πόσο αντέχει η τσέπη τους τις υπόλοιπες μέρες και δεν έχουν καμία αυταπάτη ότι δια μαγείας θα γεμίσουν οι τσέπες τους τη «λευκή νύχτα», ώστε να καταναλώσουν.

Ο Δήμος Ιωαννιτών δε πρέπει να ταυτίζει τη «λευκή νύχτα» με τη διοργάνωση παράλληλων πολιτιστικών διοργανώσεων το ίδιο βράδυ στη πόλη. Αυτές οι πολιτιστικές διοργανώσεις μπορούν να οριστούν οποιαδήποτε άλλη μη εργάσιμη μέρα του χρόνου, ώστε να είναι εφικτή η παρουσία όλων των κατοίκων της πόλης και όχι των μισών, καθότι οι άλλοι μισοί θα εργάζονται.

Καλούμε τους μικρούς επαγγελματιοβιοτέχνες, τους μικρούς μαγαζάτορες, τους εργαζόμενους να πορευτούν μαζί μας στον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή των αντιδραστικών πολιτικών της Ε.Ε. από τη κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ. Μόνη ελπίδα και μόνη διέξοδος ο κοινός αγώνας ενάντια σε κυβέρνηση-Ε.Ε.. Πλατύ λαϊκό ενωτικό μέτωπο με στόχο την αποδέσμευση από την Ε.Ε. και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για πραγματικές αλλαγές στη κοινωνία και την οικονομία.

                                                                                        

                                                                           Κ.Κ. Εργατικός Αγώνας Ιωαννίνων

                                                                                         Ιωάννινα 23/09/2016

IMAGE Βαδίζοντας επί των θρανίων
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Στην οδό Νικολάου Τρυπιά και Εφέσου στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε ένα περιστατικό, που κάποιους αρμόδιους, θα έπρεπε να τους κάνει να δηλώσουν παραίτηση ή, έστω, να πουν ένα συγγνώμη. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ