YT_THURSDAY, 3 YT_DECEMBER 2020

Ο Εργατικός Αγώνας απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία και στις συγκεντρώσεις της 17ης Μάη. Η απογοήτευση, η αγανάκτηση του λαού πρέπει να αποκτήσει αγωνιστικό πρόσημο. Αυτή η απεργία να αποτελέσει μια απεργία στροφή στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος, να εκφράσει ένα μαζικό ρεύμα αντίστασης και αγωνιστικής διάθεσης που θα εμποδίσει την επιβολή του 4ου μνημονίου και θα διεκδικήσει την κατάργηση όλων των μνημονιακών μέτρων που επιβλήθηκαν τα χρόνια αυτά και μαζί την ήττα της κυβέρνησης και όλων των μνημονιακών κομμάτων.      

Τα νέα μέτρα που συμφώνησε η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το ΔΝΤ και αποτελούν ουσιαστικά το 4ο μνημόνιο, περιέχουν 140 αντεργατικές διατάξεις οι οποίες θα επιφέρουν άλλο ένα πλήγμα στο λαό. Μια νέα μεγάλη αφαίμαξη εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου, της περαιτέρω μείωσης των συντάξεων, της αύξησης των εισφορών, των περικοπών στην Υγεία και των ανατροπών στα ασφαλιστικά Ταμεία, του ξεπουλήματος και άλλων δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών, του περιορισμού των εργατικών δικαιωμάτων.

Τεράστιες ευθύνες υπάρχουν στις κυρίαρχες συνδικαλιστικές δυνάμεις που με την τακτική τους απογοητεύουν τους εργαζόμενους και ουσιαστικά στηρίζουν την επιβολή των μνημονίων. Δε μπορούν και δε θέλουν να συγκροτήσουν ένα στέρεο και δυνατό, ενωτικό και μαζικό συνδικαλιστικό κίνημα ικανό να αποκρούσει αυτή την επίθεση. Μήνες ολόκληρους δεν οργανώνουν μία απεργία, περιμένοντας τον ορισμό από την Κυβέρνηση της ημερομηνίας ψήφισης των μέτρων, ώστε να κάνουν μία μέρα πριν ένα κάλεσμα για την τιμή των όπλων.

Απέναντι στην ολόπλευρη αντεργατική αυτή επίθεση Κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, καθώς και κόντρα στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ο λαός να ξεσηκωθεί και να παλέψει για:

  • Ακύρωση του 4ου μνημονίου
  • Κατάργηση όλων των μνημονίων και των αντεργατικών μέτρων
  • Προσλήψεις στο δημόσιο
  • Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
  • Να μπει ένα τέλος στη φοροεπιδρομή, φορολόγηση τώρα του μεγάλου κεφαλαίου
  • Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, εθνικοποιήσεις στρατηγικών τομέων της οικονομίας και της παραγωγής
  • Έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό
  • Διαγραφή του χρέους
  • Αγωνιζόμαστε για ισχυρό εργατικό κίνημα που ενώνει την εργατική τάξη μέσα στη δράση και αγωνίζεται σταθερά για την απόκρουση της επίθεσης του πολυεθνικού κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΕΕ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙΚΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ

 

ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ

ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

IMAGE Κυριάκο και Μιχάλη σας ευχαριστώ για την προσφορά σας στο κίνημα!
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020
Γράφει ο Αμετανόητος. Όσο κι αν ακουστεί οξύμωρο, δεν συμμερίζομαι ούτε στο ελάχιστο τις αντιδράσεις οργής απέναντι στην ΕΛΑΣ, τον υπουργό του νόμου και της τάξης και τον πρωθυπουργό της χώρας. Αντίθετα από τους περισσότερους από σας, εγώ θέλω... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ