Εργατικός Αγώνας

Για το συλλαλητήριο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων

Η Κίνηση Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας χαιρετίζει το συλλαλητήριο εναντίον της εξόρυξης υδρογονανθράκων στα Γιάννενα στις 11 Ιουνίου και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτό. Η εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου όχι μόνο δεν θα προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στην ευημερία και το βιοτικό επίπεδο του λαού, αντίθετα εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους.

Συγκεκριμένα:

Η εμπειρία γενικά, αλλά και η ελληνική εμπειρία από τις εξορύξεις στον Πρίνο ιδιαίτερα, απέδειξε ότι το όφελος για τα κρατικά ταμεία θα είναι πολύ μικρό και για τον ελληνικό λαό εντελώς ανύπαρκτο.

Η έρευνα για την ύπαρξη και η εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή μας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους γιατί πρόκειται για μία ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή.

Είναι από οικονομική άποψη σε πλήρη αντίθεση με το χαρακτήρα μεγάλου τμήματος της Ηπείρου και ακόμη περισσότερο των νησιών του Ιονίου αφού είναι κατεξοχήν τουριστικές περιοχές.

Εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ήδη στην Ανατολική Μεσόγειο η εξόρυξη υδρογονανθράκων έχει οδηγήσει σε εκρηκτικό σημείο την αντίθεση μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αλλά και των χωρών της περιοχής και διαμορφώνει με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μία νέα αμερικανοκρατία στη χώρα που θυμίζει εποχή Πιουριφόι, οι κίνδυνοι πολεμικής ανάφλεξης είναι υπαρκτοί και σε κάθε περίπτωση η κούρσα έντασης των εξοπλισμών έχει αρχίσει και το οικονομικό βάρος για τον ελληνικό λαό θα είναι δυσβάσταχτο.

Τέλος, η κλιματική αλλαγή κάνει επιτακτική ανάγκη να αναπτυχθούν άμεσα και ταχύρρυθμα οι δράσεις για την ανάπτυξη εναλλακτικών και ήπιων μορφών ενέργειας και όχι καταφυγή στην ανεξέλεγκτη εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Κίνηση Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας είναι κατηγορηματικά αντίθετη στις εξορύξεις και καλεί σε μαζική δράση για την παρεμπόδιση τους.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ – ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Τ.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας