Εργατικός Αγώνας

Ασίγαστη πάλη του λαού ενάντια στον φασισμό!

Ανακοίνωση της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας για δίκη Χρυσής Αυγής.

Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ο λαός θα πρέπει απερίφραστα να καταδικάσει την εγκληματική της δράση, και να σταθεί απέναντι στον φασισμό-ναζισμό, τον ρατσισμό και συνολικά την ιδεολογία που αυτή εκφράζει μέσα από την πολιτική της και τα εγκλήματα που αυτή διέπραξε.

Η αστική δικαιοσύνη δε θα πρέπει να ρίξει στα μαλακά τους ενόχους-μέλη της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και τον αρχηγό τους, και να αποδείξει πως αυτά τα εγκλήματα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με την στέγαση στους κόλπους της ακροδεξιών στοιχείων, τον εθνικισμό που καλλιέργησε αλλά και την πολιτική της στο μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι μεγάλες, γιατί τροφοδοτούν την μήτρα της ιδεολογίας οργανώσεων σαν τη Χρυσή Αυγή.

Όμως ο λαός, ακόμη κι αν τελειώσει η χρυσή αυγή σαν κόμμα, θα πρέπει να επαγρυπνά και να κρατά ψηλά τον αντιφασιστικό αγώνα, μιας και στον καπιταλισμό, θα υπάρχουν πάντα παραλλαγές ναζιστικών – φασιστικών μορφωμάτων, που μέσα από το λαϊκισμό και την αντιλαϊκή αντιδραστική τους δράση, θα δίνουν πάντα χείρα βοηθείας στο σύστημα και τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν.

Ήδη στο κοινοβούλιο τη θέση της Χρυσής Αυγής στο ζήτημα της αντιδραστικής αντιμετώπισης του προσφυγικού -μεταναστευτικού, πήρε η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, ενώ το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου αρχηγού της Χ.Α, αφού τα έσπασε μαζί του, έσπευσε να δημιουργήσει το δικό του κόμμα.

Η μόνη απάντηση στο καπιταλιστικό σύστημα και στο φασισμό που αυτός γεννά είναι η ασίγαστη πάλη του λαού και του εργατικού κινήματος.

 

Κίνηση Κομμουνιστών – Εργατικός αγώνας

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας