Εργατικός Αγώνας

Απαντάμε στον αυταρχισμό με ενωτικούς αγώνες!

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Γιαννίνων της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας.

Η Τοπική Επιτροπή Γιαννίνων της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας πρώτα και κύρια χαιρετίζει τους εκατοντάδες διαδηλωτές που αψήφησαν το κλίμα αστυνομοκρατίας και το όργιο καταστολής που διαμορφώθηκε χθες στην πόλη μας και κατέβηκαν στον δρόμο για να τιμήσουν την 47η επέτειο από την λαϊκή-αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Απέδειξαν στην πράξη πως το λαϊκό κίνημα κράτησε ψηλά τη σημαία του αγώνα στις πιο αντίξοες και “ασφυκτικές” συνθήκες που δημιούργησε με τις πολιτικές αυταρχισμού και περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών η κυβέρνηση Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη. Οι εκδηλώσεις τιμής για το Πολυτεχνείο έγιναν με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, όπως αρμόζει στη περίσταση και ξέρει να τηρεί το λαϊκό κίνημα, στην μεγάλη επέτειο της εξέγερσης εναντίον της δικτατορίας, της καταπίεσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας.

Για άλλη μια φορά φάνηκε περίτρανα πως η προστασία του κοινωνικού συνόλου από τον κορωνοϊό ήταν το μεγαλύτερο ψέμα και πρόσχημα από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς οι διαδηλωτές ήταν αυτοί που με κάθε τρόπο προσπάθησαν να κρατήσουν αποστάσεις και όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ενώ αντίθετα οι δυνάμεις καταστολής δεν τήρησαν κανένα. Όχι μόνο αυτό αλλά αφού επιτέθηκαν αναίτια σε φοιτητές και συνδικαλιστές, άνοιξαν κεφάλια ειρηνικών διαδηλωτών και έριξαν χημικά στα τυφλά, προσήγαγαν πάνω από 70 άτομα, κλείνοντάς τους σε ασφυκτικά μικρές αίθουσες και αναγκάζοντάς τους να κάθονται κολλητά ο ένας δίπλα στον άλλο με ότι αυτό συνεπάγεται για τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε καιρό πανδημίας.

Η κυβέρνηση ακολουθεί έναν αυταρχικό κατήφορο δημιουργώντας ένα κράτος βίας και καταστολής, ώστε να το χρησιμοποιήσει με τον πιο ακραίο τρόπο στο άμεσο μέλλον. Αυτό εφαρμόστηκε χτες και στα Γιάννενα, όπου ώρες πριν την πορεία, γινόταν προσαγωγές που οδήγησαν σε πολύωρες κρατήσεις και ελέγχους. Υπήρξαν περιπτώσεις που η ασφάλεια βρισκόταν έξω από σπίτια και παρακολουθούσε συναγωνιστές και συντρόφους για ώρες από το πρωί. Καταγγέλλουμε ότι νεαρό μέλος του Εργατικού Αγώνα προσήχθη χωρίς κανένα λόγο στο αστυνομικό τμήμα, αφού πρώτα ασφαλίτες με πολιτικά τον παρακολούθησαν και του έκαναν παράνομο έλεγχο στο αυτοκίνητο με “κούφιες” απειλές για σύλληψη.

Είναι πασιφανές πως ο κυβερνητικός αυταρχισμός επιδιώκει να καταφέρει βαρύ χτύπημα στο νεολαιίστικο-εργατικό λαϊκό κίνημα. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Απαιτείται εδώ και τώρα ενωτικός πολύμορφος αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής και των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού απέναντι στην επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και θα ενταθεί τους μήνες που έχουμε μπροστά μας.

Η μεγάλη συμμετοχή όλων μας στην απεργία της 26ης Νοέμβρη κόντρα στο αντεργατικό νομοσχέδιο για το 10ωρο κλπ που προωθούν, πρέπει να είναι η πρώτη απάντηση στους σχεδιασμούς τους.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΖΩΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

 

Γιάννενα 18/11/2020

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας