Εργατικός Αγώνας

Δεν είναι πλέον θέμα πανδημίας, είναι θέμα δημοκρατίας!

Ανακοίνωση της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά εκμεταλλεύεται τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης για την πανδημία για να αποφύγει τις λαϊκές αντιδράσεις στην πολιτική που εφαρμόζει.

Μετά τους περιορισμούς των εκδηλώσεων μνήμης του Πολυτεχνείου και διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του νεαρού Γρηγορόπουλου, εκδίδει νέο διάταγμα για να προλάβει τις φοιτητικές και πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο κυβερνητικό έκτρωμα για την εκπαίδευση.

Και τώρα όπως και τότε εκδίδεται διάταγμα του αστυνομικού διευθυντή που απαγορεύει συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων και απειλεί με μεγάλα χρηματικά πρόστιμα όσους διοργανώσουν, προπαγανδίσουν ή συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις. Και μάλιστα επικαλούμενος την επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία τάχα το εισηγήθηκε αν και πολλά μέλη της δηλώνουν άγνοια γι’ αυτή την απόφαση.

Τη στιγμή που άναρχα ανοίγουν την αγορά κι επιτρέπουν συνωστισμό σε κλειστούς χώρους χωρίς να νοιάζονται για την προστασία των πολιτών, την ίδια στιγμή απαγορεύουν τις υπαίθριες κινητοποιήσεις με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που (εξ)υπηρετεί θέλουν το λαό άβουλο καταναλωτή αλλά όχι μαχητή και διεκδικητή των δικαιωμάτων του. Είναι επίσης ξεκάθαρο πως οι μεγαλόσχημοι εμπειρογνώμονες υποτάσσουν το επιστημονικό τους κύρος σε πολιτικά συμφέροντα και την εξυπηρέτηση των κυβερνητικών στόχων, πάντα σε βάρος των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Το διακύβευμα δεν είναι η προστασία της δημόσιας υγείας αλλά ο εκφασισμός και η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας. Το αυτονόητο δικαίωμα της ελευθερίας της άποψης και της διαδήλωσης απαγορεύεται με αστυνομικές ντιρεκτίβες στο όνομα μιας ψεύτικης υπευθυνότητας.

Η Κίνηση Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας καλεί όλο το λαό να συσπειρωθεί και να αποκρούσει τις χουντικής έμπνευσης απόπειρες περιστολής των κατακτήσεων του επιδεικνύοντας την ίδια υπεύθυνη  στάση που έδειξε ως τώρα στην τήρηση των αληθινών υγειονομικών μέτρων. Καλεί τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να εναντιωθούν στην αστυνομοκρατία και όλες τις πολιτικές δυνάμεις και σχηματισμούς να πάρουν θέση ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που αναγορεύουν τους αστυνομικούς διευθυντές σε υπέρτατους άρχοντες της χώρας. Με κοινή κι αποφασιστική δράση να σπάσουμε την τρομοκρατία και να βάλουμε οριστικό τέλος στα σχέδια της κυβέρνησης να μας γυρίσει σε εποχές του κράτους του αστυνόμου και του χωροφύλακα.

Είναι φανερό πως δεν είναι πλέον θέμα πανδημίας, είναι θέμα δημοκρατίας. Κι απ’ αυτή τη μάχη δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείπει κανείς!  

 

Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας

Γενάρης 2021

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας