Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ «ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ»

Ο ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ μένει σταθερά προσηλωμένος στις θέσεις που έχει διατυπώσει και στις κοινές θέσεις που έχει συνομολογήσει -όπου αυτό το έχει κάνει- με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς. Μένει σταθερός στην υπόθεση του Κόμματος της Εργατικής Τάξης και στην αναγκαιότητα συγκρότησης ενός αντιιμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου, που θα έχει τέτοιο περιεχόμενο το οποίο δεν θα διαπιστώνεται από το όνομά του αλλά από το πρόγραμμα του.

Εκφράζει βάσιμους φόβους ότι οι πρόωρες εκλογές που προκηρύχθηκαν και οι εκλογικές και κοινοβουλευτικές ανάγκες που δημιουργούνται σε ορισμένες οργανώσεις ενέχουν τον κίνδυνο οι στόχοι αυτοί να τραυματιστούν σοβαρά σε κινήσεις προεκλογικού χαρακτήρα.

Η υπόθεση της κοινής δράσης ως και τη δημιουργία κοινωνικού και πολιτικού μετώπου και η υπόθεση ενός ισχυρού μαρξιστικού λενινιστικού κόμματος θεωρούμε ότι πρέπει, όσο το δυνατόν, να μείνουν έξω από τις διαδικασίες αυτές. Υπό αυτή την έννοια ο Εργατικός Αγώνας δεν θα συμμετάσχει σε συναντήσεις με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς προεκλογικά.

Σύντομα θα διατυπώσει δημόσια τις θέσεις του για το διακύβευμα των εκλογών και θα αγωνιστεί για την ήττα των αστικών πολιτικών δυνάμεων.

Μετεκλογικά, με όρους ισοτιμίας, θα δώσει το παρόν σε κάθε πρωτοβουλία που θα αντιμετωπίζει σοβαρά και το ζήτημα του μετώπου και το ζήτημα του κόμματος. Ζητήματα τα οποία ασφαλώς ούτε αντιμετωπίζονται αποφασιστικά αλλά και ούτε προωθούνται έστω και κατ’ ελάχιστον υπό την πίεση των εκλογών.

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ

IMAGE Σα να μην πέρασε μια μέρα
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Νοέμβρης 1973. Οι πρυτανικές αρχές καλούν τα «όργανα της τάξεως» να επέμβουν και να αποκαταστήσουν την τάξη που διασαλεύτηκε εξαιτίας της κατάληψης του ΕΜΠ από φοιτητές. Αστυνομία, αρχικά, και στρατός, στη συνέχεια,... >>>>>>