02/08/2021

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας της Κίνησης Κομμουνιστών - Εργατικός Αγώνας

για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας

Η Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας καταγγέλλει στον ελληνικό λαό  την απόφαση του Ουκρανικού κοινοβουλίου να διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας και να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απαγόρευση της λειτουργίας του κόμματος στη χώρα.

Η απόφαση αυτή είναι χαρακτηριστική της νέας «δημοκρατικής» Ουκρανίας που προέκυψε από το πραξικόπημα των αντιδραστικών δυνάμεων με την καθοδήγηση του αμερικάνικου και του ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια του κλίματος εθνικιστικής υστερίας που διαμορφώνει η αντίδραση και ο ιμπεριαλισμός στη χώρα αυτή και της μερικής επιστράτευσης για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του εμφύλιου πολέμου στην ανατολική Ουκρανία και την απόλυτη  επικράτηση των φασιστικών δυνάμεων.

Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις πρέπει να προβληματίσουν τους εργαζόμενους και το δημοκρατικό λαό της χώρας μας σχετικά με το ρόλο και το χαρακτήρα της ΕΕ και τη στάση και τη συμπεριφορά της κυβέρνησης και των κομμάτων που την απαρτίζουν, μια και η χώρα μας προέδρευε   ως πρόσφατα της ΕΕ, όταν διαμορφώθηκαν οι εξελίξεις αυτές στην Ουκρανία, καθώς επίσης για το λόγο ότι οι δυνάμεις αυτές την εμφανίζουν ως δύναμη σταθερότητας, ειρήνης και δημοκρατίας στην οποία πρέπει να προσβλέπουν ο ελληνικός λαός και οι λαοί γενικότερα.

Οι Έλληνες κομμουνιστές εκφράζουμε τη στήριξη μας στον αγώνα που δίνουν οι Ουκρανοί σύντροφοι μας ενάντια στο φασιστικό καθεστώς που επιβλήθηκε στη χώρα τους. Η νίκη θα είναι των εργαζόμενων και του λαού στης Ουκρανίας

Τετάρτη  23/7/2014

Η Πανελλαδική Γραμματεία

της Κίνησης Κομμουνιστών - Εργατικός Αγώνας

IMAGE Τα καλοκαιρινά χτυπήματα στην Παιδεία και οι ρεβάνς
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
Γράφει ο Βασίλης Μπάκος. Μέσα στο καλοκαίρι, δυο φορές έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν να χτυπηθούν εκπαιδευτικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Εκείνοι οι καλοκαιρινοί νόμοι αφορούσαν την Ανώτατη Εκπαίδευση. Ήθελαν να γλιτώσουν, να παρακάμψουν το... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ