Εργατικός Αγώνας

Περί εκδόσεων και διαφημίσεων

Από την κα Ράνια Ζώταλη πήραμε την ακόλουθη επιστολή:

«Με αφορμή το δημοσίευμά σας με τίτλο “Ο Γιώργος Ρούσης και ο Ριζοσπάστης” θα ήθελα να παρατηρήσω ότι δεν είναι υποχρεωμένο κανένα κομουνιστικό κόμμα να διαφημίζει το βιβλίο του καθένα, ακόμα κι αν αυτός ο “καθένας” θεωρεί τον εαυτό του μαρξιστή.

Επιπλέον, οποιοδήποτε κόμμα που σέβεται τον εαυτό του δε διαφημίζει βιβλία ανθρώπων που επανειλημμένα συκοφαντούν και χτυπούν την καθοδήγηση του.

Ράνια Ζωταλη,

οπαδός του ΚΚΕ».

 

Προφανώς η κα Ζώταλη δεν απευθύνεται σε μας που δημοσιεύσαμε την άποψη του Γ. Ρούση αλλά στον ίδιο κι εκείνος μπορεί να της απαντήσει, αν το επιθυμεί.

Εμείς απλά να σημειώσουμε πως τόσο η άποψη του Γιώργου Ρούση όσο κι εκείνη της Ράνιας Ζώταλη είναι σεβαστές ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί τους.

Ο Εργατικός Αγώνας θεωρεί υποχρέωσή του να δημοσιεύει κάθε άποψη και κάθε επιστολή που λαμβάνει από τη στιγμή που αυτή δεν περιέχει μειωτικούς, απαξιωτικούς και κυρίως ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για μεμονωμένα πρόσωπα ή κοινωνικές ομάδες. Αυτό κάναμε κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε διατηρώντας το δικαίωμα να καταθέτουμε και τη δική μας άποψη επί των θιγόμενων θεμάτων, όποτε το κρίνουμε σκόπιμο.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζουμε πως η χωρίς δικά μας σχόλια δημοσίευση απόψεων δε σημαίνει πως τις υιοθετούμε. Απλά τις παραθέτουμε φροντίζοντας να παράσχουμε το ίδιο βήμα σε όποιον ενδεχομένως θα ήθελε να τις αντικρούσει.

ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας