Εργατικός Αγώνας

Πάκο Ιγνάσιο Τάιμπο ΙΙ: Ερνέστο Γκεβάρα, γνωστός και ως Τσε

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς για τον Ερνέστο Γκεβάρα, γνωστό και ως Τσε. Σαφέστατα απετέλεσε μια από τις σημαντικότερες μορφές του διεθνούς επαναστατικού κινήματος και συνεχίζει να εμπνέει ακόμη όλο τον κόσμο.

Ο Πάκο Ιγνάσιο Τάιμπο ΙΙ μας προσφέρει μια πλήρη βιογραφία του. Τον συναντά στην Αργεντινή με την γέννησή του, μας περιγράφει πώς μεγάλωσε και πώς σπούδασε και καταγράφει τις αρχές με τις οποίες γαλουχήθηκε. Αρκετά μελετηρός από τα νιάτα του δεν άργησε να γνωρίσει τα γραπτά του Μαρξ και τον ακολούθησε. Τον ακολούθησε στα ταξίδια του και έφτασε στο Μεξικό όπου ο Τσε συνάντησε μια άλλη σημαντική μορφή του διεθνούς επαναστατικού κινήματος, τον Φιντέλ Κάστρο. Δεν άργησαν να σχεδιάσουν την επανάσταση στη Κούβα και αφού προετοιμάστηκαν κατάλληλα κατόρθωσαν να ανατρέψουν το καθεστώς Μπατίστα.

Το βιβλίο μάς περιγράφει την περίοδο που ο Τσε κατέλαβε διάφορες κυβερνητικές θέσεις στη Κούβα, την απομάκρυνσή του και το ταξίδι του στην Αγκόλα, η επιστροφή του στη λατινική Αμερική και η δολοφονία του.

Πρόκειται για ένα επικό έργο που αφορά μια εκ των σημαντικότερων μορφών του εικοστού αιώνα.

 

(από τις Εκδόσεις Κέδρος)

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας