Εργατικός Αγώνας

Ο Λαμπράκης Ζει! Δεν ξεχνάμε!

Πρωτοβουλία για Ειρήνη και Αφοπλισμό.

Γράφει ο Παναγιώτης Βέμμος.

Δεν ξεχνάμε τη στυγερή δολοφονία πριν από 57 χρόνια του αγωνιστή της ειρήνης, διαπρεπούς γιατρού, αθλητή και βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το μετεμφυλιακό κράτος αλωμένο από τη φασιστική – δοσιλογική ακροδεξιά ήταν ο ηθικός αυτουργός και εκτελεστής του εγκλήματος. Ενός εγκλήματος που στόχευε στην κατάπνιξη κάθε φωνής που μιλούσε για Ειρήνη, Αφοπλισμό, Ελευθερία, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Σήμερα οι εξοπλισμοί και ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών κρατών εντείνονται, η φτώχεια επεκτείνεται από τη ληστρική εκμετάλλευση του κεφαλαίου χωρών και εργαζομένων, οι περιφερειακοί και εμφύλιοι πόλεμοι πολλαπλασιάζονται και η Δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα συρρικνώνονται.

Σήμερα στην περιοχή μας οι άρχουσες τάξεις και οι κυβερνήσεις για να ξεπεράσουν τις δομικές τους ανεπάρκειες από την υποτέλεια και την εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων επιδιώκουν και με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού να αποπροσανατολίσουν τους Λαούς φέρνοντας στο προσκήνιο ανύπαρκτες και υπαρκτές εθνικές αντιθέσεις και προκαλούν ένταση της φτώχειας, των εξοπλισμών και αυξάνουν τους κινδύνους συρράξεων.

Σήμερα δεν έχουμε το προνόμιο της σιωπής, αφού το αύριο θα είναι πιο ζοφερό και δύσκολο.

Σήμερα η επιλογή του Λαμπράκη και τόσων άλλων ανώνυμων και επώνυμων αγωνιστών για Ειρήνη, Αφοπλισμό, Ελευθερία, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη γίνεται καθήκον κάθε πολίτη.

Ο Λαμπράκης Ζει!

Μάης 2020

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας