Εργατικός Αγώνας

Όλοι στη γενική απεργία! Να μην περάσει ο εργασιακός Μεσαίωνας!

Ανακοίνωση του Συντονισμού Διαλόγου και  Δράσης Κομμουνιστικών Δυνάμεων.

Ο Συντονισμός Διαλόγου και Κοινής Δράσης Κομμουνιστικών Δυνάμεων καλεί σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 10ης Ιουνίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Για να μην περάσει το νομοσχέδιο του εργασιακού Μεσαίωνα που προωθούν η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΕΒ, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές μαζί με την ΕΕ.

Η πολιτική αυτή μπορεί και θα καταργηθεί στην πράξη με ενωτικούς αγώνες διαρκείας από ένα ανασυγκροτημένο, ταξικό εργατικό κίνημα και τη λαϊκή δράση. Που με τη συμβολή μίας ασυμβίβαστης και νικηφόρας Αριστεράς και μιας νέας κομμουνιστικής προοπτικής μπορούν να επιβάλουν ρήγματα και κατακτήσεις. Να υπερασπίσουν το 8ωρο, να επιβάλουν συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς, σταθερές σχέσεις και μια ριζική μείωση του χρόνου εργασίας για όλους και όλες. Να δημιουργήσουν ένα μαχητικό, ταξικό, ενωτικό και δημοκρατικό συνδικαλιστικό κίνημα που θα πετάξει στον τενεκέ της Ιστορίας τους περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας και του ελεύθερου συνδικαλισμού, μαζί με τη γραφειοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συμβάλει, απορρίπτει το νομοσχέδιο και επιτίθεται λεκτικά στο νεοφιλελευθερισμό, αλλά σαν κυβέρνηση ακολούθησε αυτό το δρόμο και τώρα συνομιλεί με τον ΣΕΒ και την εργοδοσία. Οι υποσχέσεις του αποτελούν «ωραία λόγια» χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για το ΚΙΝΑΛ που συμπορεύεται με την ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία δεν απορρίπτει καν στο σύνολό του το νομοσχέδιο και έχει ταχθεί εδώ και καιρό στο πλευρό του μεγάλου κεφαλαίου, της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Τα γραφειοκρατικά συνδικάτα αναγκάστηκαν να προκηρύξουν την απεργία, αλλά δεν μπορούν να οργανώσουν αυτό τον μακροχρόνιο και δύσκολο αγώνα. Ο κομματικός συνδικαλισμός αδυνατεί να εκφράσει τις νέες ανάγκες και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Από την άλλη πλευρά, ο αναρχοσυνδικαλισμός δεν προσφέρει πολιτική προοπτική στο μαζικό κίνημα.

Η νέα προοπτική στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα αρχίζει να εμφανίζεται, με δυσκολίες και αντιφάσεις, αλλά μπορεί και πρέπει να κάνει τα αναγκαία βήματα. Στην απεργία της 10ης Ιουνίου μπορεί να κάνει την πρώτη εμφάνιση με μαζικό τρόπο.

Καλούμε σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις με τα μαχόμενα συνδικάτα, τις ταξικές κινήσεις και τους μαζικούς φορείς που εκφράζουν αυτή την προοπτική με διακριτά και ενωτικά μπλοκ σε όλες τις πόλεις με τη θέληση για κλιμάκωση του αγώνα ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΧΑΥΤΕΙΑ, ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας