Εργατικός Αγώνας

Μαρτυρικών λαών της Γης φριχτά Ολοκαυτώματα, παλιότερα και σύγχρονα…

Απ’ αφορμή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Γράφει ο Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Τούτες τις μέρες συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από την απελευθέρωση των τελευταίων επιζώντων κρατουμένων μαρτύρων του Άουσβιτς. Ο ηρωικός Κόκκινος Στρατός της Σοβιετικής Ένωσης, κονιορτοποιώντας τους σιδερόφραχτους ναζί εγκληματίες, μπόρεσε να διασώσει χιλιάδες ανθρώπινες υπάρξεις από τη φριχτή εξόντωση που τους ετοίμαζαν οι χιτλερικοί φονιάδες, όπως ακριβώς είχαν διαπράξει πρωτύτερα εις βάρος της ζωής εκατομμυρίων άλλων Εβραίων (κι όχι μόνο), στη διάρκεια του φοβερού εκείνου Ολοκαυτώματος.

    Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ευρώπης από το κτηνώδες ναζιστικό καθεστώς των Γερμανών κεφαλαιοκρατών-ιμπεριαλιστών, στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα κορυφαίο σε διαστάσεις έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ένα κορυφαίο φρικιαστικό έγκλημα μέσα στην ιστορία των εκμεταλλευτικών ανθρώπινων κοινωνιών.  Ήταν ένα τέτοιο φρικτό έγκλημα που ούτε ξεχνιέται ούτε παραγνωρίζεται από τον καθένα που θέλει να λέγεται άνθρωπος. Προπάντων, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων ούτε ξεχνιέται ούτε παραγράφεται από το παγκόσμιο εργατικό-λαϊκό κίνημα, από τους Κομμουνιστές, Επαναστάτες και πραγματικά Αριστερούς και δημοκρατικούς αγωνιστές όλης της γης. Ηχεί σαν παντοτινή καμπάνα συναγερμού κι εγρήγορσης, για να μη λησμονούμε ποτέ τι είναι ο φασισμός και από ποιες κτηνώδεις κυρίαρχες ταξικές δυνάμεις εκπορεύεται κι εκτρέφεται διαρκώς μέχρι σήμερα.

     Στο όνομα, όμως, των εκατομμυρίων αδικοχαμένων-δολοφονημένων Εβραίων, των μαρτύρων του Ολοκαυτώματος του 1933-1945, δυστυχώς διαδραματίζεται εδώ και δεκαετίες μια νέα ιστορική τραγωδία, από κάποιους που θέλουν να μοστράρουν ως επίγονοι και  κληρονόμοι της θυσίας τους…  Η νέα αυτή ιστορική τραγωδία ξεκίνησε μόλις λίγα χρόνια μετά το ναζιστικό έγκλημα και συνεχίζεται επί σχεδόν εφτά δεκαετίες τώρα: Με την ίδρυση, κυρίως όμως με τη διαρκή εγκληματική δράση στη Μέση Ανατολή του κράτους του Ισραήλ, βραχίονα του αδηφάγου αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην ανατολική Μεσόγειο και την Εγγύς Ανατολή, ο ισραηλινός κεφαλαιοκρατικός εθνικισμός, από εθνικισμός ενός καταπιεσμένου λαού μετατράπηκε σε …νεοναζιστικό σοβινισμό, το ίδιο κτηνώδη με εκείνον των γερμανών καπιταλιστών που εξόντωνε τους Εβραίους!

   Ο ισραηλινός επίσημος σοβινισμός, ο σιωνισμός, διαπράττει μπροστά στα μάτια  όλης της ανθρωπότητας, εδώ και τόσες δεκαετίες, ένα καθημερινό, διαρκές νέο …ολοκαύτωμα ενάντια στον μαρτυρικό αραβικό Παλαιστινιακό λαό!!Τα εγκλήματα των ισραηλινών σιωνιστών, των στυγνών αυτών κατακτητών που άρπαξαν –στηριγμένοι στα όπλα, στα δολλάρια και στις …ευλογίες των Γιάνκηδων την πατρίδα και τις ζωές των Παλαιστινίων, τα εγκλήματα των σιωνιστών  που μετέτρεψαν τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη σε στρατόπεδα αργού θανάτου των αράβων κατοίκων της μαρτυρικής παλαιστινιακής γης, δεν είναι τίποτε άλλο από μια νέα εκδοχή του παλαιότερου φριχτού χιτλερικού εγκλήματος. Τούτη τη φορά με άλλους πρωταγωνιστές και άλλα θύματα. Η ουσία είναι η ίδια και απαράλλαχτη: η φασιστική βία του καταχτητή, καταπιεστή-δυνάστη. Μόνο τα ονόματα του θύτη και του θύματος διαφέρουν.

    Κι όμως οι σύγχρονοι …Χίτλερ, οι σιωνιστές σφαγείς του παλαιστινιακού λαού και οι αμερικάνοι πάτρωνές τους δεν αισχύνονται διόλου να χρησιμοποιούν ως προκάλυμμα και ως επιχείρημα αιτιολόγησης της κατοχής ξένης γης και της άφατης κτηνωδίας τους την …επίκληση του …Ολοκαυτώματος των Εβραίων θυμάτων του χιτλερισμού…  Κάθε φορά μάλιστα που το παγκόσμιο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ξεσκεπάζει και καταγγέλλει τα σιωνιστικά κακουργήματα, τα οποία αποτελούν το σύγχρονο Ολοκαύτωμα εναντίον του μαρτυρικού παλαιστινιακού λαού, βγαίνουν εν χορώ τα λόμπι των εβραϊκής καταγωγής μεγαλοαστών της Αμερικής και της Ευρώπης, οι ιδεολογικοί δηλαδή φορείς και οι χρηματοδότες του σιωνισμού διεθνώς, βγαίνουν στα μέσα προπαγάνδας και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ισχυριζόμενα ότι δήθεν όποιος καταγγέλλει το ολοκαύτωμα της Παλαιστίνης δρα …αντισημιτικά, υποβαθμίζει ή αρνείται το …εβραϊκό ολοκαύτωμα, προσβάλλει τους Εβραίους και άλλες τέτοιες αναρίθμητες αρλούμπες και μπαρούφες που καμιά σχέση δεν έχουν με την αλήθεια. Και έρχονται οι δυτικές σάπιες ως το μεδούλι ιμπεριαλιστικές ή εξαρτημένες κυβερνήσεις και τα αχρεία μέσα προπαγάνδας τους να αναπαραγάγουν τις ανοησίες και τις ηχηρές πομφόλυγες των σιωνιστών που θέλουν να καλύψουν τις τωρινές βρωμιές του ισραηλινού καπιταλισμού και να συκοφαντήσουν τους αντιιμπεριαλιστές αγωνιστές και συμπαραστάτες του Παλαιστινιακού λαού ως δήθεν …αρνητές του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος. Τέτοιο θράσος, τέτοια ψευτιά, τόση απατεωνιά, μόνο και μόνο για να μη χάσουν τις μπίζνες με το σιωνιστικό καθεστώς του Τελ Αβίβ και με τα λόμπι της Ουάσιγκτον!   Πολλά τα λεφτά, βλέπετε… 

   Φυσικά ψεύδεται, συκοφαντεί και  ασχημονεί η διεθνής σιωνιστική και δυτική-ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, όταν ισχυρίζεται ότι είναι αντισημιτισμός και τα ρέστα το ξεμπρόστιασμα και η καταγγελία των φρικιαστικών εγκλημάτων που διαπράττουν διαχρονικά πάνω στην παλαιστινιακή γη οι διάφοροι Μοσέ Νταγιάν, Μεναχέμ Μπέγκιν, Αριέλ Σαρόν, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και δε συμμαζεύεται, τα πρωτοπαλίκαρα δηλαδή των διαφόρων αιμοσταγών Τζόνσον, Φορντ, Νίξον, Ρήγκαν, Κλίντον, Τραμπ. Η καταγγελία του σιωνιστικού εγκλήματος μόνο αντιεβραϊσμός ή αντισημιτισμός δεν μπορεί να είναι. Είναι καθήκον και υποχρέωση όποιου θέλει να λέγεται άνθρωπος, όποιου θέλει να λέει πως αγαπά τη λευτεριά κι έχει συνείδηση!

   Η Παλαιστίνη αιμορραγεί   και φλέγεται, ενώ ο σιωνισμός και ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός συνεχίζουν αδίστακτα τη σφαγή και την εξαπάτηση. Αδιάψευστος μάρτυρας το διαβόητο σχέδιο του διαβόητου Τραμπ τούτες ακριβώς τις μέρες, που πάει να βάλει ταφόπετρα στις ελπίδες και στις προσδοκίες του παλαιστινιακού λαού για λεύτερη πατρίδα και ζωή…

    Επομένως, δεν υπάρχει μεγαλύτερη σκύλευση και προσβολή της μνήμης των μαρτυρικών Εβραίων νεκρών ή επιζώντων του χιτλερικού εγκληματικού εκείνου Ολοκαυτώματος, από τη χυδαία επίκλησή του εκ μέρους των σιωνιστών σφαγέων του Τελ Αβίβ.Τέτοιες μέρες, λοιπόν, που σύμπασα η προοδευτική ανθρωπότητα κλίνει ευλαβικά το γόνυ μπροστά στους νεκρούς Εβραίους συνανθρώπους μας της φασιστοκρατούμενης Ευρώπης, μπροστά στους νεκρούς του Άουσβιτς, του Μπούχενβαλντ, του Νταχάου, της Τρεμπλίνκα, του Μάουτχάουζεν, μπροστά στους νεκρούς του Μπάμπι Γιαρ και όλων των τόπων μαρτυρίου, επιβάλλεται εμείς οι Κομμουνιστές να διακηρύξουμε διεθνώς, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος ότι: Το σιωνιστικό κράτος-τρομοκράτης και δολοφόνος της Μέσης Ανατολής  δεν έχει κι ούτε μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με τη μνήμη των Εβραίων που μαρτύρησαν στα ναζιστικά στρατόπεδα του θανάτου! Ίσα- ίσα, η πολιτική αυτού του μορφώματος συνιστά τη μέγιστη σύγχρονη και διαρκή ύβρη στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

    Πραγματικοί άμεσοι κληρονόμοι του ανεξίτηλου μηνύματος που άφησαν στην ανθρωπότητα τα εκατομμύρια των αδικοχαμένων Εβραίων στα στρατόπεδα εξόντωσης είναι μόνο οι αντιιμπεριαλιστές – αντισιωνιστές, δημοκράτες και κομμουνιστές Εβραίοι, στο Ισραήλ ή όπου γης, που είναι συναγωνιστές και συμπαραστάτες του παλαιστινιακού λαού κι όλων των αδικημένων λαών της Γης. Πραγματικοί θεματοφύλακες της μνήμης των Εβραίων μαρτύρων είναι μόνο οι αντιιμπεριαλιστές, οι επαναστάτες-δημοκράτες-αντιφασίστες και προπάντων οι κομμουνιστές αγωνιστές όλου του κόσμου.

   Πραγματική δικαίωση της μνήμης των Εβραίων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας θα αποτελέσει μόνον η άμεση διάλυση του τεράστιου σύγχρονου «Άουσβιτς» που σκάρωσαν ο σιωνισμός κι ο ιμπεριαλισμός στην αρπαγμένη αραβική γη της Παλαιστίνης, και η δημιουργία ενός ελεύθερου, ανεξάρτητου, δημοκρατικού και σοσιαλιστικού Παλαιστινιακού κράτους, πλάι σε ένα επίσης ελεύθερο –απαλλαγμένο από τη σιωνιστική πανούκλα, ανεξάρτητο  από τον ιμπεριαλισμό, δημοκρατικό και σοσιαλιστικό Ισραηλινό –Εβραϊκό κράτος! Δυο ανεξάρτητες, λεύτερες κι απαλλαγμένες από κάθε σοβινισμό, σκοταδισμό, καταπίεση και εκμετάλλευση εστίες δυο σπουδαίων ιστορικών Λαών.

    Αυτή είναι η προϋπόθεση για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη συναδέλφωση των λαών του εβραϊκού Ισραήλ και της αραβικής Παλαιστίνης, για την κοινή φωτεινή πορεία προς το μέλλον, των Παλαιστινίων, των Εβραίων και όλων των λαών της Μέσης Ανατολής, όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων του χεριού και  του πνεύματος. Αυτή θα είναι η βάση για την κοινή πορεία όλων των λαών της περιοχής προς την αυριανή κομμουνιστική κοινωνία, την κοινωνία της αδερφοσύνης όλων των λεύτερων λαών, τη μόνη κοινωνία που αξίζει σε όλους τους ανθρώπους.

    Δεν ξεχνάμε τα αδέρφια μας, τους Εβραίους μάρτυρες του Ολοκαυτώματος, ακριβώς επειδή δεν ξεχνάμε και τα αδέρφια μας  της μαρτυρικής αραβικής Παλαιστίνης.

    Λευτεριά και ανεξάρτητη κυρίαρχη πατρίδα στον αδερφό παλαιστινιακό λαό! Να σταματήσει τώρα κάθε μορφής σφαγή και υποδούλωση της Παλαιστίνης. Λευτεριά και Ειρήνη σε όλους τους λαούς, σε όλη την εργαζόμενη ανθρωπότητα.

  Ποτέ ξανά φασισμός! Ποτέ ξανά Ολοκαυτώματα Λαών!

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας