19/10/2021

Επικαιρότητα

Του Βασίλη Καλαματιανού.

Η γενιά μου, αυτή της μετεμφυλιακής Ελλάδας, του κράτους της δεξιάς, της αστυνομοκρατίας, των κοινωνικών φρονημάτων, των φυλακισμένων και εξόριστων αγωνιστών, γνωρίσαμε και αγαπήσαμε τον Μίκη μέσα από τα τραγούδια του.

Περισσότερα...

Με μια λιτή τελετή, χωρίς σημαίες και συνθήματα αποφάσισε να αποχαιρετίσει η οικογένειά του τον σύντροφο Αντώνη Σκυλλάκο στην πολιτική κηδεία που έγινε την Τετάρτη 25/8 στο λόφο του Μεζούρλου, στη Λάρισα.

Περισσότερα...

Γράφει ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος.

Σε τρείς εβδομάδες και κάτι μέρες θα ξεκινήσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Αν αναρωτιέστε «πώς θα ανοίξουν τα σχολεία με τόσες χιλιάδες κρούσματα» (που λογικά θα αναρωτιέστε) κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει. Όπως φαίνεται για την κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, είναι πολύ νωρίς για να γίνονται στην δημόσια σφαίρα τέτοιες συζητήσεις. Όταν όμως βρισκόμαστε σε μία ακόμη σχολική «σεζόν» με συνθήκες Covid 19, μάλλον είναι πολύ αργά.

Περισσότερα...

 Γράφει ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος.

Οι πολιτικές διαστάσεις για τα αίτια, τις συνθήκες και τον τρόπο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη και την ανατολική Αττική έρχονται στο προσκήνιο καθώς μετά από μία ημέρα και μία νύχτα «στην κόψη του ξυραφιού» υπάρχει ύφεση στο πύρινο μέτωπο.

Περισσότερα...

IMAGE Βαδίζοντας επί των θρανίων
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Στην οδό Νικολάου Τρυπιά και Εφέσου στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε ένα περιστατικό, που κάποιους αρμόδιους, θα έπρεπε να τους κάνει να δηλώσουν παραίτηση ή, έστω, να πουν ένα συγγνώμη. >>>>>>