Εργατικός Αγώνας

Θεματοφύλακες της νομιμότητας

Ανακοίνωση της παράταξης Ενότητα-Συσπείρωση.

  Στη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (Υ/Σ )της 30 /10 2019 συζητήθηκε μεταξύ των θεμάτων και η αναγνώριση προϋπηρεσίας συναδέλφου γεωπόνου. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου εισηγήθηκε στο Υ/Σ  θετικά  για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας του γιατί συντρέχανε όλες οι προϋποθέσεις σύμφωνα με το νόμο. 

  Θετικά τοποθετήθηκαν και τρία μέλη του Υ/Σ/ πλην της εκπροσώπου της ΔΑΣ και προέδρου του Συλλόγου  που επέμενε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις και εγκαλούσε τον προϊστάμενο του Δήμου εάν έγινε έλεγχος νομιμότητας, όπως ρητά  αναφέρει  ο νόμος ότι υπάρχει νόμιμο πτυχίο (!!!), εάν ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε στον χρόνο διορισμού του άδεια άσκησης επαγγέλματος (!!!) και μια σειρά από άλλα ευτράπελα.  Αλήθεια από πότε εκπρόσωπος εργαζομένων στο Υ/Σ  και πρόεδρος συλλόγου παρεμβαίνει σε καθαρά διοικητικές πράξεις που είναι αρμοδιότητα των συγκεκριμένων υπηρεσιών; Προφανώς όταν η εμπάθεια ‘’της εκπροσώπου της ΔΑΣ‘’ υπερβαίνει τη συνδικαλιστική λογική, τότε και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων φέρονται ανάλογα κάθε φορά…. με  ποια συνδικαλιστική παράταξη είναι ο κάθε εργαζόμενος . 

  Τέτοια νομολαγνεία –το έχει κάνει και άλλες φορές- δείχνει την συνδικαλιστική και προφανώς την πολιτική λογική. Βγαίνει βασιλικότερη του υπουργού Γεωργιάδη ως θεματοφύλακας της νομιμότητας απέναντι στους εργαζόμενους  και να φανταστεί κανείς ότι πριν από λίγο καιρό φώναζε  δήθεν και υπερθεμάτιζε υπέρ της καθαρίστριας  που είχε παραποιήσει το απολυτήριο για να μπει στο δημόσιο και ότι αυτό το αντεργατικό κράτος- που τέτοιο είναι – ήθελε να τη διώξει από τη δουλειά . Η καθαρίστρια  δεν ήταν μέλος του συλλόγου και κράτησαν αυτή τη στάση , ο γεωπόνος που είναι ενεργό μέλος του συλλόγου μας και κατέβαιναν πριν λίγα χρόνια στο ίδιο ψηφοδέλτιο γιατί αυτή η στάση τη προσδοκούσαν ; την απόλυση;  Άξιος ο μισθός της, τέτοιο εκφυλιστικό φαινόμενο είχαμε να δούμε από  καιρό, παλαιότερα, όταν ο τότε επικεφαλής της ΔΑΚΕ ΟΤΑ είχε στείλει επιστολή στον εισαγγελέα ότι δεν τηρούνται  οι νόμιμες διαδικασίες στο δήμο Ιωαννιτών απέναντι στους εργαζόμενους .

Αυτή η κατάσταση συνάδελφοι της αντιπαράθεσης  χωρίς αρχές, που χωρίζει τους εργαζόμενους  με βάση ποιος είναι με…εμάς και ποιος με τις άλλες παρατάξεις δεν βγάζει πουθενά, αντίθετα βοηθάει την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Αυτή η στείρα πρακτική της εμπάθειας, της μεροληψίας και της αντιενωτικής πολιτικής, αποστρέφει τους εργαζόμενους από τη συσπείρωση στο σύλλογο και τα αποτελέσματα φάνηκαν με τη συμμετοχή στις απεργίες ,αλλά και στη πρώτη Γενική Συνέλευση που έγινε μετά της εκλογές του συλλόγου όπου, ενώ τα προβλήματα τρέχουν, οι συμμετέχοντες ήταν… 14 τον αριθμό (!!!), γεγονός πρωτοφανές για τα δεδομένα του συλλόγου μας και αντί το προεδρείο να προβληματισθεί γι’ αυτή τη κατάσταση, συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα

 Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

  Για την ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 

στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων

Μεντής Χρήστος

Γαλατάς Ζώης

Μπενέκου Ρένα

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας