19/10/2021

Ιδεοδρόμιο

Γράφει ο Κώστας Ήσυχος.

Ένα τσουνάμι κροκοδείλιων δακρύων εδώ και μέρες έχει «πλημμυρίσει» τα παγκόσμια κυρίαρχα ΜΜΕ (μέσα μαζικής εξαπάτησης) που αφορούν τη συνεχιζόμενη τραγωδία που εξελίσσεται στο Αφγανιστάν εδώ και δεκαετίες. Η παγκόσμια κυριαρχία πλέον των ισχυρών ΜΜΕ, με πρωτεύοντα το διαδικτυακό τοπίο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι σε ορισμένες περιπτώσεις πιο αποτελεσματική και από τις κάννες των όπλων στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Περισσότερα...

Γράφει ο Απόστολος Λυκεσάς.

Ακόμη και η αριστεία δεν είναι αρκετή αν δεν συναρτάται με υπακοή και σιωπή μπροστά στα μεγάλα προβλήματα νοσοκομείων, όπως το «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό και ο μέχρι πρότινος διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, Ιάκωβος Αβραμίδης, παρότι πρώτος και με διαφορά στη διαδικασία αξιολόγησης, γίνεται προσπάθεια να καθαιρεθεί από τη θέση του, να υποβιβαστεί μάλλον, γιατί δεν ξέχασαν με τίποτα τις δημόσιες τοποθετήσεις του στη διάρκεια του δεύτερου θανατηφόρου κύματος της πανδημίας που είχε πλήξει με αξέχαστη σφοδρότητα τη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα...

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη γύρω από τον κορωνοϊό, τις μεταλλάξεις και τα εμβόλια έδωσε στο «ΒΗΜΑ» η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιολογίας του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ δρα Θεοδώρα Χατζηιωάννου. Για την ενημέρωση των αναγνωστών μας την αναδημοσιεύουμε.

Περισσότερα...

Γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος.

Σχολικά τμήματα όχι δύο και τριών αλλά πάρα πολλών ταχυτήτων δημιουργεί το νέο νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως για την εκπαίδευση.

Περισσότερα...

Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος.

Μίλησε με αυταρέσκεια για τον εαυτό του και το μόνο που βρήκε να καταθέσει σαν απολογισμό ζωής ήταν ότι δεν πήγε φαντάρος  και ότι έκανε χρήση ηρωίνης και κοκαΐνης.

Περισσότερα...

IMAGE Βαδίζοντας επί των θρανίων
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Στην οδό Νικολάου Τρυπιά και Εφέσου στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε ένα περιστατικό, που κάποιους αρμόδιους, θα έπρεπε να τους κάνει να δηλώσουν παραίτηση ή, έστω, να πουν ένα συγγνώμη. >>>>>>