16/06/2021

Ιδεοδρόμιο

Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος.

Μίλησε με αυταρέσκεια για τον εαυτό του και το μόνο που βρήκε να καταθέσει σαν απολογισμό ζωής ήταν ότι δεν πήγε φαντάρος  και ότι έκανε χρήση ηρωίνης και κοκαΐνης.

Περισσότερα...

Της Αφροδίτης Τζιαντζή.

Στον τοίχο της πραγματικότητας προσκρούει το κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση για ραγδαία οικονομική άνθηση, η οποία θα φανεί μόλις εισρεύσουν τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Περισσότερα...

Γράφει ο Βαγγέλης  Μητράκος.

Οι πολίτες του κόσμου, οι οποίοι δοκιμάζονται βαριά από την πανδημία του κορονοϊού, δικαιούνται και πρέπει να μάθουν τα πάντα γι’ αυτήν τη σύγχρονη πανούκλα και κυρίως για την προέλευσή της.

Περισσότερα...Την έρευνα έκανε η καθηγήτρια ιατρικής/χειρούργος του νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, Μονίκ Τελό

Οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ αποτέλεσαν βάση για την άντληση πληροφοριών σχετικά με το κατά πόσο ο κορονοϊός μπορεί να γίνει μεταδοτικός σε μια τέτοια συνθήκη. Οι πορείες ενάντια στην αστυνομική βία που έγιναν πρόσφατα στη Νέα Σμύρνη, στη Νίκαια και άλλες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, μπήκαν στο στόχαστρο κυβερνητικών αξιωματούχων και όχι μόνο, ως επικίνδυνες για τη διάδοση του κορονοϊού.

Περισσότερα...

Γράφει ο Μπάμπης Μιχάλης.

Σε μια πρωτοφανή για Αμερικανό πρόεδρο κίνηση, ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε ανοιχτά την προηγούμενη Κυριακή το δικαίωμα των εργαζομένων να διαπραγματεύονται συλλογικά και να ιδρύουν σωματείο. Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του παρείχε την απόλυτη στήριξή του στους έξι και πλέον χιλιάδες εργαζόμενους της τεράστιας αποθήκης της Amazon στο Μπέσεμερ της Αλαμπάμα, που από τις αρχές Φεβρουαρίου ψηφίζουν την ίδρυση σωματείου.

Περισσότερα...

IMAGE Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς;
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
Γράφει ο Γιάννης Φασουλάς. «Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς που θα απαγορέψουμε σε ένα εργαζόμενο να …μαζέψει τις ελιές του ή να περάσει μια μέρα παραπάνω με τα παιδιά του ή να κάνει μια ημέρα παραπάνω διακοπές στο νησί των ονείρων του;». >>>>>>