Εργατικός Αγώνας

Η φιέστα του δήμαρχου

Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης.

Δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά έχουμε και πάλι στην πλατεία Ομονοίας σιντριβάνια. Πριν λίγες ημέρες, συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευής 14 Μάη, πλήθος Αθηναίων παραβρέθηκε σε αυτά μαζί με το δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, δίνοντας έναν πανηγυριώτικο τόνο σε όλο αυτό.

Θα μπορούσε να πει κανείς, πως επιτέλους έχουμε και κάτι ευχάριστο βρε αδερφέ για να χαρούμε μετά από την καραντίνα του κορονοϊού.

Βγήκαμε και είδαμε έναν φίλο, τον αγκαλιάσαμε, τον φιλήσαμε, είπαμε κοίτα τι ωραία αναβλύζει το νερό του σιντριβανιού και άλλα τέτοια… όμορφα.

Όμως ας σοβαρευτούμε. Ας δούμε τις φωτογραφίες της εκδήλωσης και θα καταλάβουμε, πως δεν πρόκειται για ένα… ξέσκασμα από την κλεισούρα του κορονοϊού, αλλά για τη φιέστα του ανιψιού του πρωθυπουργού που ήθελε να διαφημίσει το έργο του.

Πλήθος νεοδημοκρατών αβανταδόρων, ΟΝΝΕΔιτών, παρατρεχάμενων της γαλάζιας γενιάς, που έγραψαν κυριολεκτικά στα παλιά τους τα παπούτσια κάθε υγειονομικό μέτρο, κολλημένοι κυριολεκτικά ο ένας επάνω στον άλλο, να διαφημίζουν το δήμαρχο.

Ποιος Χαρδαλιάς και ποιος Τσιόδρας; Ποιες μάσκες και ποιες αποστάσεις ασφαλείας για την μη μετάδοση του ιού;

Πάνω από όλα η φιέστα του δημάρχου!

Κι όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά από την επέμβαση των ΜΑΤ στην Κυψέλη και στην Αγία Παρασκευή, όπου κάποιοι νεαροί μαζεύτηκαν σε πλατείες των περιοχών.

Εκεί ο πέλεκυς της νομιμότητας του κράτους, έπεσε βαρύς φορτώνοντας καρούμπαλα κάποιους νεαρούς, γιατί τα παλιόπαιδα δεν συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες του Χαρδαλιά και του υπουργείου.

Μαζεύτηκαν βλέπετε, πολλοί μαζί και ήταν πολύ επικίνδυνο να διασπαρεί ο ιός.

Γιατί ως γνωστόν, ο ιός, άμα είσαι απλός πολίτης κολλάει, αλλά είμαι είσαι νεοδημοκράτης φεύγει μακριά (ίσως από αηδία).

Όταν είσαι άνθρωπος του Θεού και θες να κοινωνήσεις επίσης δεν κολλάει, ενώ αν περάσεις έξω από εκκλησία, στο απέναντι πεζοδρόμιο π.χ, σου αλλάζει τα φώτα.

Βέβαια την επόμενη ημέρα των εγκαινίων της πλατείας Ομονοίας το επικοινωνιακό επιτελείο του δημάρχου, καταλαβαίνοντας την γκάφα και μετά από μεγάλο κράξιμο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε του δήμαρχου να κάνει μια δήλωση με την οποία θα αναγνωρίζει το λάθος του…

Βγήκε λοιπόν ο κος Μπακογιάννης σαν… βρεγμένη γάτα για να πει, με φόντο την πλατεία, πως έκανε λάθος. Είπε “συγγνώμη δε θα το ξανακάνω, και ότι δεν φταίγαμε εμείς ακριβώς, αλλά υπήρχε μεγάλο πλήθος περαστικών που είδε τα σιντριβάνια και τα φώτα και ήρθε για μαζικές φωτογραφίσεις. Και ο ίδιος δεν έμεινα πολύ ώρα γιατί πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα”. Και άλλες τέτοιες… δικαιολογίες.

Δεν είπε βέβαια ότι εμείς οι κυβερνητικοί, θα μαζευόμαστε όποτε γουστάρουμε, θα σας γράφουμε κανονικά. Αλλά αν το κάνετε εσείς αυτό, θα σας ξαναστείλουμε τα ΜΑΤ.

Αυτά όλα ο κος Χαρδαλιάς,υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, τα σχολίασε ως εξής: «Οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους, οι οδηγίες αφορούν σε όλες τις πλατείες και ο ιός κερδίζει έδαφος από το συνωστισμό. Προφανώς ήταν λάθος η συγκέντρωση και παραπέμπω στη δήλωση του Δημάρχου, ο οποίος με παρρησία αναγνώρισε το λάθος του».

Τον μάλωσε ευγενικά με δυο λόγια αναγνωρίζοντας στο δήμαρχο… παρρησία.

Η κυβέρνηση δείχνει τα δόντια της όταν θέλει να επιβάλει τις απόψεις της.

Έκλεισε από τις 9 το βράδυ έως τι 6 το πρωί η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή και έβαλε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, για να εμποδίσει να μαζευτεί κόσμος στην πλατεία.

Και αν εμφανιστούν ανάλογα φαινόμενα και σε άλλες περιοχές, θα στείλει κι εκεί αστυνομικές δυνάμεις.

Κάτι ανάλογο όμως δε θα συμβεί στην πλατεία Ομονοίας, γιατί εκεί είναι δήμαρχος ο Κώστας Μπακογιάννης.

Εκεί κάνουν φιέστες οι δικοί μας άνθρωποι.

Έχουμε ξαναπεί πως ο κορονοϊός είναι ευκαιρία για να δείξουν τις προθέσεις τους πολλοί, με την κυβέρνηση πρώτη και καλύτερη.

Εφαρμόζει το νόμο και την τάξη εκεί που επιθυμεί και εκεί που θέλει να χειραγωγήσει με αφορμή την υγειονομική πανδημία.

Την ώρα που θα εφαρμόζει ένα νέο πεδίο εργασιακής αβεβαιότητας για τους μισθωτούς, την ίδια ώρα θα χαρίζει χαμόγελα ο πρωθυπουργός και ο ανιψιός του στις μάζες.

Ένα μόνο σου ξέφυγε την προηγούμενη Παρασκευή δήμαρχε.

Δεν είχες ούτε Πρωτοψάλτη αλλά ούτε και Σαββόπουλο να τραγουδήσουν.

Έπρεπε…

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας