Εργατικός Αγώνας

Λεφτά υπάρχουν και είναι 20.000.000 για τα ΜΜΕ μας

Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης.

Είναι γνωστό πως κάθε κυβέρνηση, έχει την ανάγκη της στήριξης των ΜΜΕ, για να προωθεί την προπαγάνδα της, ανάλογα με την ιστορική συγκυρία.

Ενώ τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσηκωθεί έντονη συζήτηση για την χρηματοδότηση από τον κρατικό κορβανά με τα 20 εκατομμύρια ευρώ της διαφήμισης για το “Μένουμε Σπίτι” και “Μένουμε Ασφαλείς”, πριν λίγα χρόνια, είχαμε το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τότε και πάλι έγινε διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ που κατευθύνονταν τόσο σε συστημικά ΜΜΕ όσο και σε internet sites με ανύπαρκτο αναγνωστικό κοινό, πολλά από αυτά με άσχετο το αντικείμενο της υγείας και ουσιαστικά αποτέλεσε κομμάτι από τον κύκλο διασπάθισης κρατικού χρήματος, για εξυπηρέτηση προσωπικών ή κομματικών συμφερόντων.

Να σημειωθεί πως το FBI στην έρευνά του για το σκάνδαλο NOVARTISαποκάλυψε πως, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, ξεπλύθηκε χρήμα σχετικά με τη NOVARTIS.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, βλέπουμε λοιπόν να εμφανίζεται μια λίστα χρηματοδοτούμενων μέσων sitesκλπ, όπου μοιράζεται ένα πολύ μεγάλο ποσό με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού.

Τα sitesαυτά είναι σε πολλές περιπτώσεις ανενεργά, έχουν χαμηλότατη έως ανύπαρκτη αναγνωσιμότητα ενώ μερικά από αυτά δεν περιέχονται στο Μητρώο Online Media , ενώ δε λείπουν εφημερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα.

Κι ενώ δημοσιεύτηκε η λίστα με τα ονόματα, η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού της εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, τηρεί σιγήν ιχθύος για την ουσία του πράγματος, ποια είναι δηλαδή τα ποσά που έλαβε το κάθε μέσο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με αφορμή την πανδημία μοιράζει σκανδαλωδώς κρατικό χρήμα για να στηριχτεί σε επίπεδο πλύσης εγκεφάλου προς το κοινό, ώστε να περνάει στα μαλακά, οτιδήποτε θεωρεί πως την εξυπηρετεί πολιτικά.

Την ίδια στιγμή τσιγκουνεύεται να δώσει χρήματα σε προσλήψεις για μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Τι δείχνει με απλά λόγια όλο αυτό το σκηνικό;

Ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, ανεξάρτητα το τι λέει στα κανάλια και στον κόσμο, πως η σκέψη της είναι στους γιατρούς και το δημόσιο σύστημα υγείας, το πραγματικό της ενδιαφέρον στρέφεται προς φιλικά ΜΜΕ που πιστεύει ότι θα της κάνουν τη δουλειά.

Μοίρασμα κρατικού χρήματος για ίδιον όφελος.

Απατώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μεταξύ άλλων αναφέρει “Στην εθνική αυτή επιτυχία συνέβαλε καθοριστικά η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών. Η έκτακτη και επείγουσα συνθήκη που διαμορφώθηκε λόγω του κορονοϊού επέβαλε την άμεση ενεργοποίηση ενός μηχανισμού ενημέρωσης που υλοποιήθηκε τόσο με την μετάδοση δωρεάν μηνυμάτων από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, όσο και με την επαγγελματική, οργανωμένη και συνεκτική εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης που ξεδιπλώθηκε σε όλες τις κατηγορίες των Μέσων, την οποία είχαμε ευθύνη ως οργανωμένη Πολιτεία να διαμορφώσουμε.

Και η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση έσωσε κυριολεκτικά ζωές”.

Να λοιπόν που η “επείγουσα συνθήκη” κατάφερε να δώσει το άλλοθι για το στήσιμο του μηχανισμού της προπαγάνδας.

Ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη νοιάζεται να είναι ενημερωμένος ο λαός και να προσέχει από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση στηλίτευσε το γεγονός του μοιράσματος χρημάτων σε αναξιόπιστα μέσα, αλλά δεν ξέρουμε τι δρόμο θα ακολουθούσε εκείνη.

Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση κυβέρνηση είναι η ΝΔ και το βάρος πέφτει ολόκληρο σε αυτή.

Μέσα στην πανδημία, η κυβέρνηση μοίρασε για τη διασφάλιση της εργασίας κυριολεκτικά ψίχουλα, να θυμίσουμε τα 800ρια της αναστολής σύμβασης εργασίας, ενώ ακόμη και τότε, τα προγράμματα με τα περιβόητα “σκοιλ ελικικου” περί ερωτηματολογίου… επιμόρφωσης, δόθηκαν σε φίλους μέσα σε μια βραδιά.
Μόνο όταν ξεσηκώθηκε κύμα διαμαρτυρίας, μάζεψε άρον-άρον τα… “σκοιλ ελικικου”.

Τι να πει κανείς, ακόμη και την περίοδο που πεθαίνουν άνθρωποι, που δεν ξέρουμε αν υπάρξει δεύτερο κύμα έξαρσης του ιού, η κυβέρνηση της ΝΔ, ψάχνει τρόπους να μοιράσει χρήματα αδιαφανώς και χωρίς κανένα ποιοτικό χαρακτηριστικό.

Ο καπιταλισμός είναι σε όλους γνωστό πως γεννάει ευκαιρίες, αρκεί να είσαι εκεί την κατάλληλη στιγμή την κατάλληλη ώρα.

Η κυβέρνηση με το πρόγραμμα “Μένουμε Σπίτι” και “Μένουμε Ασφαλείς” απέδειξε πως αυτό είναι δυνατό να γίνει.
Αρκεί να υπάρχουν ημέτεροι. Και, να πάρει η ευχή, πάντα ανακαλύπτεις, πως οι ημέτεροι δεν τελειώνουν ποτέ.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας