16/06/2021

Κοινωνία

Του Γιάννη Φασουλα.

Το τελευταίο διάστημα είναι φανερά πολλά σημάδια εγκληματικότητας. Την  ειδεχθή δολοφονία της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά νερά, ακολούθησε νέα δολοφονία–εκτέλεση στην Μεταμόρφωση, ενώ είχε προηγηθεί η δολοφονία του δημοσιογράφου Γ. Καραιβάζ.

Περισσότερα...

 Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Στις 21 Μάρτη 1960 σε ειρηνική διαδήλωση μαύρων φοιτητών, η αστυνομία της ρατσιστικής Νότιας Αφρικής σκότωσε 69 φοιτητές και τραυμάτισε 180.Η μέρα αυτή ανακηρύχτηκε από τον ΟΗΕ Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων. Δυστυχώς ο ρατσισμός στην εποχή μας βασιλεύει .Νωπές είναι οι μνήμες από την αστυνομική βία και τις δολοφονίες μαύρων που έβγαλαν στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς πολίτες.

Περισσότερα...

Γράφει ο Παναγιώτης Ζαβουδάκης.

Η γενναία ενέργεια της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει τον βιασμό της έφερε στο προσκήνιο ένα πρόβλημα που και στη χώρα μας, όπως και σε πολλές άλλες, κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί την ύπαρξή του. Η πράξη της αυτή, σίγουρα με τεράστιο συναισθηματικό κόστος για την ίδια, ανοίγει τη συζήτηση γύρω από το θέμα των βιασμών, των κακοποιήσεων και της εκμετάλλευσης νεανικών ψυχών και σωμάτων από κτήνη που θεωρούν δικαίωμά τους τη επιβολή με τη βία των αρρωστημένων ορέξεων τους.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων «Εγνατία Οδός ΑΕ».

Την ώρα που όλη η χώρα πλήττεται βαρύτατα από την επιδημία του Covid-19, η κυβέρνηση, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, επιλέγει να προχωρήσει άμεσα τον διαγωνισμό για την παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού, με την κατάθεση την Παρασκευή 11/12/2020 δεσμευτικών προσφορών.

Περισσότερα...

IMAGE Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς;
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
Γράφει ο Γιάννης Φασουλάς. «Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς που θα απαγορέψουμε σε ένα εργαζόμενο να …μαζέψει τις ελιές του ή να περάσει μια μέρα παραπάνω με τα παιδιά του ή να κάνει μια ημέρα παραπάνω διακοπές στο νησί των ονείρων του;». >>>>>>