Εργατικός Αγώνας

Ψήφισμα της ΠΕΝΕΝ ενάντια στη φίμωση του Εργατικού Αγώνα

Τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της έδειξε για άλλη μια φορά άμεσα η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού. Με ψήφισμά του το ΔΣ της ΠΕΝΕΝ αναφέρεται στις χρόνιες απόπειρες φίμωσης της μαχόμενης ανατρεπτικής αριστεράς και απαιτεί την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος που αφορά την πρόσβαση της ιστοσελίδας μας στο facebook. Αναλυτικά το ψήφισμα της ΠΕΝΕΝ:

 

Ψήφισμα του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

Όχι στο μπλόκο του Facebook στην ιστοσελίδα “Εργατικός Αγώνας”

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει το μπλόκο – φίμωση που επέβαλαν οι υπεύθυνοι του Facebook στην ανάρτηση θεμάτων της ιστοσελίδας “Εργατικός Αγώνας” με την χρήση linksπου παραπέμπουν σε αυτήν.

Θεωρούμε ότι η προσπάθεια φίμωσης και αποκλεισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνιστά ανεπίτρεπτη πρωτοβουλία και πλήγμα στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών ανεξάρτητα από που εκπορεύεται και από αυτή την άποψη πιστεύουμε βαθύτατα ότι είναι αυθαίρετη, αντιδημοκρατική και καταχρηστική.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το πρόβλημα είναι απολύτως πολιτικό και από αυτή την άποψη ακόμη σοβαρότατο αφού ο λόγος γίνεται για μια ιστοσελίδα που εκφράζει τις θέσεις μιας συγκροτημένης πολιτικής αριστερής κομμουνιστικής οργάνωσης.

Η αστική μιντιοκρατία όλα τα χρόνια αποσιωπά και φιμώνει τις απόψεις και θέσεις της εξωκοινοβουλευτικής μαχόμενης ανατρεπτικής αριστεράς και του ταξικού κινήματος και από την άλλη δίνει τα ρέστα της στην προβολή του σάπιου καπιταλιστικού μονόδρομου με σκοπό την διαιώνισή του και τον εγκλωβισμό των λαϊκών μαζών ώστε το κεφάλαιο να εδραιώνει την θέση του και να αυγατίζει την κερδοφορία του.

Από αυτό προκύπτει ότι οποιοσδήποτε περιορισμός στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεπάγεται την επιβολή σιγής νεκροταφείου στις ιδέες και θέσεις που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη του αστικού πολιτικού συστήματος.

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος που αφορά την πρόσβαση της ιστοσελίδας στο Facebook.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας