Εργατικός Αγώνας

Νέα προνόμια δίνει η κυβέρνηση στους βιομήχανους

Την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τα συμφέροντα των βιομηχάνων εξέφρασε ο Αν. Σαμαράς στην σημερινή σύσκεψη που είχε με τον ΣΕΒ.

Η σύσκεψη έγινε στο Μ. Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή μελών και του προέδρου του ΣΕΒ Θόδωρου Φέσσα, καθώς και των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Επικράτειας.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το θέμα της ανταγωνιστικότητας, για την οποία αναζητούνται τρόποι ενίσχυσης της, με την κυβέρνηση να δηλώνει πρόθυμη να δώσει νέα προνόμια και φοροελαφρυνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

Στα πλαίσια αυτά συζητήθηκαν τα θέματα της διευθέτησης των επιχειρηματικών «κόκκινων δανείων» , η μείωση της τιμής της ενέργειας για τις βιομηχανίες, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αλλά και το ζήτημα της ρευστότητας για το όποιο αναζητούνται τρόποι να δοθεί ζεστό χρήμα στους βιομηχάνους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ , ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι εξετάστηκε ευρύτητα θεμάτων που αφορούν την οικονομία και τον ΣΕΒ. «Από την πλευρά της κυβέρνησης η ανάπτυξη της βιομηχανίας είναι σημαντικός στρατηγικός στόχος ώστε να ανεβεί από το 9% του ΑΕΠ στο 14% του ΑΕΠ», πρόσθεσε. «Η οικονομία δείχνει σημάδια ανάπτυξης που δίνουν αισιοδοξία για περισσότερες επενδύσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «ανάπτυξη» και η ανταγωνιστικότητα που ευαγγελίζονται ο ΣΕΒ και η κυβέρνηση, θα οδηγήσει στην παραπέρα αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων , ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξουν νέα χτυπήματα στα δικαιώματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων .

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας