Εργατικός Αγώνας

Ισοπεδώθηκε ολόκληρη γειτονιά στη Γάζα

Εικόνες απόλυτης καταστροφής έρχονται από την Λωρίδα της Γάζας, καθώς οι ισραηλινοί μακελάρηδες ισοπέδωσαν σήμερα μια ολόκληρη συνοικία στη Σετζάγια.

Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ είχε ανακοινώσει τετράωρη εκεχειρία για την Τετάρτη, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή στην αγορά σκοτώνοντας αθώους Παλαιστίνιους που είχαν βγει για ψώνια θεωρώντας ότι υπάρχει κατάπαυση του πυρός!

Ο Ασράφ αλ Γκίντρα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας έκανε λόγο για17 νεκρούς και160 τραυματίες, ενώ η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού περιορίστηκε να πει πως ελέγχει τις αναφορές για το νέο χτύπημα.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία, νωρίτερα η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNRWA) κατηγόρησε για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου με αφορμή τον βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας, από τον οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι.

Σύμφωνα με τον τελευταίο υπολογισμό ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά πλέον τους 1.330. Δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, με τον συνολικό αριθμό των τραυματιών να υπερβαίνει πλέον τους 7.200

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας