Εργατικός Αγώνας

Με όπλα τροφοδοτούν οι ΗΠΑ το Ισραήλ

Κοινό μέτωπο ενάντια στην Παλαιστίνη έχουν στήσει ΗΠΑ και Ισραήλ, με τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές να έχουν ξεκινήσει την τροφοδότηση πολεμικού υλικού στους ισραηλινούς σφαγείς, μετά από απόφαση του Πενταγώνου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της deutsche welle, το πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ ανταποκρίθηκαν στο αίτημα που στάλθηκε στις 20 Ιουλίου από το Ισραήλ, με αποτέλεσμα η Αμερικάνικη κυβέρνηση να έχει ξεκινήσει την χορήγηση όπλων και άλλου στρατιωτικού υλικού προς το Ισραήλ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι επρόκειτο για μια καθαρά υπουργική απόφαση.

«Οι ΗΠΑ εγγυώνται την ασφάλεια του Ισραήλ. Είναι αποφασιστικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ να βοηθήσουν το Ισραήλ στη διατήρηση και ανάπτυξη της ικανότητάς του για ισχυρή και αντενεργή αυτοάμυνα. Οι πωλήσεις όπλων ανταποκρίνονται σε αυτούς τους στόχους».

« Ένα τμήμα των όπλων συνολικής αξίας 750 εκ. ευρώ προέρχεται από το χώρο αποθήκευσης του αμερικανικού στρατού που βρίσκεται σε ισραηλινό έδαφος για να διατίθεται στις ισραηλινές δυνάμεις σε περίπτωση ανάγκης».

******

Διαβάστε επίσης το ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό άρθρο στον Ημεροδρόμο για την εμπλοκή των ΗΠΑ στην Γάζα, πατώντας εδώ

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας