Εργατικός Αγώνας

ΑΚΕΛ: Να μην ξαναζήσουμε μέρες φασισμού και προδοσίας

Το ΑΚΕΛ, με δήλωση του Χρ. Χριστοφίδη μέλους του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, προχωρεί σε καταγγελία της ημερίδας που διοργανώνεται το προσεχές Σάββατο 10/6/2017 και στόχο έχει τον εξαγνισμό του Γ. Γρίβα γνωστού ακροδεξιού αρχηγού της «Χ» στην κατοχή στην Αθήνα και της ΕΟΚΑ Β και με τεράστιες ευθύνες για το πραξικόπημα στην Κύπρο που οδήγησε στην εισβολή της Τουρκίας και στην κατοχή του 40% του νησιού. Καταγγέλλει την κυβέρνηση Αναστασιάδη για τη συμμετοχή της σε αυτήν και τη συμμετοχή του υπουργού άμυνας της κυβέρνησης Τσίπρα Πάνου Καμένου.

Φαίνεται ότι οι αντιδραστικές πράξεις στις οποίες προχωρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τελειωμό και οι ευθύνες του πρωθυπουργού είναι τεράστιες.

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη, Μέλους του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ, για τη νέα προσπάθεια παραχάραξης της Σύγχρονης Κυπριακής Ιστορίας από τους κυβερνώντες

Καταδικάζουμε έντονα τη νέα προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας από τους κυβερνώντες με τη συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας κ. Φωκαίδη στην Ημερίδα-προσπάθεια εξαγνισμού του Γρίβα που θα διοργανωθεί το ερχόμενο Σάββατο στη Λευκωσία.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για το κυπριακό και τον τόπο, οι κυβερνώντες μαζί με τους αμετανόητους λάτρεις του Γριβισμού, επιλέγουν να προκαλέσουν τα δημοκρατικά αισθήματα του κυπριακού λαού. Επιλέγουν το διχασμό και την ανάξεση πληγών του παρελθόντος. Επιλέγουν να επιχειρήσουν να παραχαράξουν και να βιάσουν τη σύγχρονη ιστορία του τόπου, για ακόμα μια φορά. Αποδίδοντας για πολλοστή φορά τιμές στον ιδρυτή της ΕΟΚΑ Β και ολετήρα της Κύπρου Γρίβα. Χιλιάδες παθόντες του πραξικοπήματος και της εισβολής, η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού, παρακολουθούμε ακόμα μια φορά από την κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού τις αφόρητες προκλήσεις σε βάρος της Ιστορικής Αλήθειας. Δυστυχώς για αυτούς και για ολόκληρο τον κυπριακό λαό, η σημαία της ντροπής στο σκλαβωμένο Πενταδάχτυλο θυμίζει καθημερινά τα έργα και τις ημέρες του Γρίβα.

Καταδικάζουμε επίσης την προτιθέμενη συμμετοχή στην Ημερίδα του Υπουργού Άμυνας της ελληνικής κυβέρνησης. Προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη και απορία πως ένας Υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα μπορεί να συμμετέχει και να αποδίδει τιμές σε μια Ημερίδα για τον ιδρυτή της ΕΟΚΑ Β. Θυμίζουμε την ελληνική κυβέρνηση ότι ο Γρίβας υπήρξε και ιδρυτής της οργάνωσης «Χ» στην Ελλάδα γράφοντας και εκεί ντροπιαστική ιστορία για τον ελληνικό λαό. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να διορθώσει άμεσα τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στον επιχειρούμενο βιασμό της σύγχρονης Κυπριακής αλλά και της Ελλαδικής ιστορίας.

Δυστυχώς, τόσα χρόνια μετά και ενώ η πατρίδα μας συνεχίζει να στενάζει κάτω από την ημικατοχή, αμετανόητοι οπαδοί του Γριβισμού, οι επιχειρούμενοι «εξαγνιστές» της προδοσίας, συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους.

Υποσχόμαστε στον κυπριακό λαό ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για υπεράσπιση της ιστορικής μνήμης. Για να μην ξαναζήσουμε μέρες φασισμού και προδοσίας.

04/05/2017»

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας