Εργατικός Αγώνας

Θα μπουκάρουν στα σπίτια και θα αρπάζουν ότι βρούνε

Σάλο έχει προκαλέσει η προκλητική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το οποίο έκρινε ότι, κατά τα πρότυπα του Internal Revenue Services (IRS) στις ΗΠΑ, δύνανται οι υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στην Ελλάδα (ΣΔΟΕ), να προσέρχονται χωρίς παρουσία δικαστικού λειτουργού στην κατοικία ή την επαγγελματική έδρα των φορολογουμένων για διενέργεια φορολογικών ελέγχων και, ακόμα, να προβαίνουν σε κατασχέσεις «ζεστού χρήματος» αλλά και κινητής περιουσίας…

Ο θόρυβος που προκλήθηκε ήταν έντονος, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Έθνος», με αποτέλεσμα το υπ. Οικονομικών να πετάξει το μπαλάκι προς τον Άρειο Πάγο.
Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Αναφορικά με την υπ΄ αριθμ. 256/2014 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ σχετικά με τη δυνατότητα φορολογικών ελέγχων στην κατοικία φορολογουμένων χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής διευκρινίζουμε ότι λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος έχει ήδη αποσταλεί στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποφανθεί».

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας