Εργατικός Αγώνας

Οργή λαού: Αστυνομικοί δολοφόνησαν 18 χρονο στο Μιζούρι των ΗΠΑ

Οργή έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Μιζούρι των ΗΠΑ η δολοφονία ενός 18 χρόνου από την αστυνομία. Μια εβδομάδα μετά την δολοφονία έχουν ξεσπάσει μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις στην περιοχή.

Όταν οι δεκάδες διαδηλωτές δεν αποχώρησαν, η αστυνομία προσπάθησε να τους διαλύσει κάνοντας χρήση κροτίδων καπνού. Ορισμένοι διαδηλωτές ωστόσο το αμφισβήτησαν, μιλώντας για δακρυγόνα και αναφέροντας κάψιμο στα μάτια και δυσκολία στην αναπνοή.

Κάποιοι από αυτούς φώναζαν τα συνθήματα «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν υπάρχει ειρήνη».

Μετά τα επεισόδια, η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένα άτομο δέχθηκε πυροβολισμό σε εστιατόριο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, ανέφερε πως ο δράστης αναζητείται.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία o εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης Μπράιαν Φάλον δήλωσε ότι έχει διαταχθεί νσ γίνει νεκροψία νεκροτομή στον 18 χρονο «λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών αυτής της υπόθεσης και λόγω του αιτήματος της οικογένειας Μπράουν»

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας