Εργατικός Αγώνας

Στα «μαλακά» ο άνδρας των ΜΑΤ που χτύπησε την Τατιάνα Μπόλαρη

 

Σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο άνδρας των ΜΑΤ που χτύπησε την Τατιάνα Μπόλαρη, ενώ η τελευταία κάλυπτε την βίαιη καταστολή κινητοποιήσεων στο Σύνταγμα τον Οκτώβριο του 2011.

Καταδικάστηκε ο άνδρας των ΜΑΤ που χτύπησε γυναίκα φωτορεπόρτερ
Το δικαστήριο έκρινε τον αστυνομικό ένοχο για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, αλλά τον αθώωσε για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Την ημέρα του συμβάντος είχαν καταγραφεί δύο τουλάχιστον περιστατικά στα οποία άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τις συγκρούσεις.
Στο πρώτο περιστατικό, άνδρες διμοιρίας των ΜΑΤ φέρονται ότι απομάκρυναν με τη βία δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που τους πλησίασαν προκειμένου να καταγράψουν τον ξυλοδαρμό ενός διαδηλωτή. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε μία φωτορεπόρτερ που εργάζεται σε ξένο πρακτορείο ειδήσεων.
Στο δεύτερο περιστατικό, το οποίο κατήγγειλε  η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, αστυνομικοί άλλης διμοιρίας των ΜΑΤ επιχείρησαν με ασπίδες και γκλοπ να απομακρύνουν ομάδα δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ και όταν εκείνοι τους είπαν την ιδιότητά τους και διαμαρτυθήκαν, τότε ο ένας από τους αστυνομικούς χειροδίκησε κατά της κ.Μπόλαρη.

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της κατήγγειλε τις δηλώσεις του τότε εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. που έγιναν στο πλαίσιο έρευνας των «Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα», με τις οποίες προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αντιδράσεις των αστυνομικών των ΜΑΤ όταν επιτίθενται σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, με αφορμή και την καταγραφή του σε φωτογραφία του βραβευμένου φωτορεπόρτερ του Reuters Γιάννη Μπεχράκη, και είχε προκαλέσει διαμαρτυρίες, μεταξύ των οποίων και από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας