Εργατικός Αγώνας

Αιματοκύλισμα δίχως τέλος στην Παλαιστίνη

Περισσότερους από 100 νεκρούς και νέες καταστροφές σε υποδομές θρηνεί για ακόμη μια φορά η Λωρίδα της Γάζας που σφυροκοπείται από την ισραηλινή αεροπορία.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε πως περισσότεροι από 1.000 στόχοι έχουν πληγεί στη Γάζα και πως δεν αποκλείεται χερσαία επιχείρηση. 

«Εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες και ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα», δήλωσε ο Β. Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Ισραήλ. Ο Β. Νετανιάχου, ο οποίος έχει επικοινωνήσει μεταξύ άλλων με τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Ρωσίας και του ΟΗΕ, πρόσθεσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν πλήξει 1.000 στόχους στη Γάζα – και συνεχίζουν.

Οι ιμπεριαλιστές του Ισραήλ, χτυπούν αδιακρίτως και στόχοι τους έχουν γίνει νοσοκομεία, νεκροταφεία, τεμένη ακόμη και καφετέριες που συγκεντρώνονται άμαχοι πολίτες και μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο μεγάλος αριθμός αμάχων που έχασαν τη ζωή τους στις επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στη Γάζα εγείρουν ανησυχίες πως η χώρα αυτή διαπράττει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόνισε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Την ίδια ώρα η Χαμάς προσπαθεί να απαντήσει στα χτυπήματα των ιμπεριαλιστών, εκτοξεύοντας ρουκέτες προς το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον 100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 515 έχουν τραυματιστεί σε τέσσερις ημέρες, ενώ η Χαμάς και η συμμαχική της οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ έχουν εκτοξεύσει από την Τρίτη τουλάχιστον 500 ρουκέτες και οβίδες εναντίον του Ισραήλ, εκ των οποίων περισσότερες από 100 αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας