16/06/2021

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ δύο χρόνια μετά τις βουλευτικές εκλογές όχι μόνο δεν κατάφερε να κερδίσει μέρος της δυσαρέσκειας της ΝΔ, αλλά βρίσκεται σε μεγαλύτερη κρίση, με χαμηλή αξιοπιστία, μεγάλη ασάφεια στην πολιτική και τις θέσεις του και σημαντικές αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του σχετικά με το χαρακτήρα και τον προσανατολισμό του.

Περισσότερα...

Του Βασίλη Καλαματιανού.

Οι συναντήσεις στην Αθήνα του ΥΠΕΞ της Τουρκίας με τον Κ. Μητσοτάκη και τον Ν. Δένδια έληξε χωρίς αντιπαραθέσεις και εκπλήξεις σε καλό κλίμα (λένε) με την ανακοίνωση της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 14/6 στα πλαίσια της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Είχε προηγηθεί συνάντηση των Φραγκογιάννη-Ονάλ στην Καβάλα για ζητήματα οικονομίας και εμπορίου καθώς και η «ιδιωτική» επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή.

Περισσότερα...

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπαιντεν, σε ομιλία του προχθές (τέλη Μαΐου), παραμονή της «ημέρας των πεσόντων για την πατρίδα στρατιωτών», μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στις 16/6 θα του πει: «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια όσο παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα». Ενώ στον Κινέζο πρόεδρο Σι Ζινπινγκ, σε συνομιλία τους στα τέλη Φλεβάρη, του είπε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο από το να υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο».

Περισσότερα...

Η  ήττα του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος στο τέλος της δεκαετίας του ’80 πολλαπλασίασε σε παγκόσμιο επίπεδο τα ερωτήματα γύρω από την πορεία και την κατάληξη της σοσιαλιστικής οικοδόμησης που ξεκίνησε με την Οκτωβριανή επανάσταση, τα ερωτήματα σχετικά με την πορεία του κομμουνιστικού κινήματος γενικά και παράλληλα δυνάμωσαν οι αμφισβητήσεις σχετικά με την ορθότητα του μαρξισμού και ακόμη περισσότερο του λενινισμού.

Περισσότερα...

IMAGE Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς;
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
Γράφει ο Γιάννης Φασουλάς. «Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς που θα απαγορέψουμε σε ένα εργαζόμενο να …μαζέψει τις ελιές του ή να περάσει μια μέρα παραπάνω με τα παιδιά του ή να κάνει μια ημέρα παραπάνω διακοπές στο νησί των ονείρων του;». >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ